Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sumiaisissa kuullaan ensi kesänä blues-mestareita ja Eagles-hittejä

Heikki Silvennoinen, Dave ”Isokynä” Lindholm, Pepe Ahlqvist ja Jukka Gustavson tähdittävät Sumiaisten rautalankafestaria kesällä 2023.

Sumiaisten Rautalankafestivaali esittelee ensi kesänä Suomen parhaat blues-miehet, Suomen parhaan Eagles tribute-bändin ja joukon Suomen parhaita rautalankabändejä, paljastaa Lions Club Sumiainen ry:n presidentti Eero Forsblom.

– Rekrytiimimme on ollut aktiivisena jo näin syksystä, sillä parhaat esiintyjät varataan jo nyt. Olemme näistä kiinnityksistä aika innoissamme.

Pitkän linjan gospel-, blues- ja rock-miesten SF-Blues-yhtyeen 20-vuotiskiertueen yksi pysähdyspaikka on siis Sumiainen.

Ainoastaan kausittain esiintyvän yhtyeen eturivistä löytyvät konkarit Heikki Silvennoinen, Dave ”Isokynä” Lindholm ja Pepe Ahlqvist. Hammondin ja laulumikrofonin taakse asettautuu Suomi-progen pioneeri Jukka Gustavson. Vankan rytmin takovat Mikko Löytty, basso ja Harri Ala-Kojola, rummut.

Keikalla eletään samalla monia rock-polkuja vaeltaneen Dave Lindholmin 70-vuotisjuhlaa.

Sumiaisiin on kiinnitetty myös vaasalainen Dollan & Friends Tribute to The Eagles -yhtye. Kokeneiden muusikoiden ainutlaatuinen countryrock-ryhmä on saavuttanut mainetta ja menestystä niin kotimaassa kuin Ruotsissakin. Esikuvansa mukaisesti lähes kaikki ison bändin jäsenet laulavat omat soolonumeronsa; leadvokalistina toimii Patrick Linman.

Sumiaisten musiikki-iltojen isännän punaiseen show-takkiin sonnustautuu jälleen toimittaja-muusikko Holle Holopainen.

– Halusimme kertoa jo tässä vaihessa festivaalin jatkosta, koska pieni yhdistyksemme kartoittaa parhaillaan tapahtuman yhteistyökumppaneita. Olemme saaneet jo hyvän joukon lupauksia yrityksiltä, yhdistyksiltä ja talkoolaisilta, että rohkenimme aloittaa jo 17. festarikesän valmistelut, kertoo Eero Forsblom.

– Kerromme ensi kesän ohjelmistosta tarkemmin talven aikana.

Sumiaisten Rautalankafestivaali SHAKE*23 järjestetään 15.7.2023 Sumiaisten koulun rannassa Äänekoskella.