Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoski on saanut jo tarjouksia sote-kiinteistöistään – päätöksiä piakkoin

Äänekosken kaupunki myy muiden kuntien tapaan sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnassa olevia kiinteistöjään. Kaupan ovat Piilolan palvelukeskus ja Äänekosken päiväkeskus, Konginkankaan palvelukeskus ja huoltorakennus, Äänekosken toimintakeskus MINTAKE, Äänekosken terveyskeskus, Suolahden vanha vanhainkoti Niittyvilla, Tukipilari ja Auringonrusko, Vanha Sairaala (entinen työterveyshuolto), palvelukoti Lounatuuli, Lehtolan palvelutalo sekä Äänekosken, Sumiaisten, Suolahden ja Konginkankaan paloasemat.

Sote-kiinteistöjen tasearvo kaupungin kirjanpidossa on tällä hetkellä noin 34 miljoonaa euroa.

Myynnin asiantuntijayhteistyökumppanina toimii kiinteistökonsulttiyhtiö Newsec Advisory Finland Oy, jonka sopimusta kaupunginhallitus jatkoi maanantaina kokouksessaan seuraavaksi puoleksi vuodeksi.

– Kiinteistöistä on jo tullut tarjouksia, mutta tässä vaiheessa emme voi vielä kertoa tarkemmin, mistä kiinteistöistä. Myynti vaatii vielä valmistelua ja on tarkoitus, että yhteistyökonsultti on mukana kaikissa keskusteluissa. Kaupunginhallituksen päätöksentekoon kiinteistöjen mahdollinen myynti saadaan näillä näkymin loka-marraskuun vaihteessa, sanoo Äänekosken kaupungin hallintojohtaja Aleksi Heikkilä.

Kaupunki on kertonut aikaisemmin, että kiinteistöjä myydään kokonaisuutena.

Yksi ostotarjouksen tehneistä on kaupunginhallituksen päätöslistan perusteella äänekoskelainen yrittäjä Tommi Lunttila. Hän on myös kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.