Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoaloitteissa esitettiin Äänekoskelle tuulivoimastrategiaa sekä saunalippua uimahalliin

Äänekosken kaupunginvaltuustossa tehtiin maanantai-iltana kaksi uutta valtuustoaloitetta.

Perussuomalaisten Marke Tuomisen ja usein muiden valtuutettujen allekirjoittamassa aloitteessa esitetään uutta lipputuotetta uimahalleihin. Aloitteessa nostetaan esiin erillinen saunalippu, joka oikeuttaisi käyttämään uimahalleissa pukuhuoneita, saunaa ja pesutiloja, mutta ei altaita. Aloitteen tarkoituksena on, että kotitaloudet vähentäisivät energiankulutustaan ja uimahallien kävijämäärät kasvaisivat.

Uusi tuote voitaisiin sovittaaa uimahallien hiljaisiin tunteihin sekä kyläbussien aikatauluihin.

Valtuutettu Matti Virtasen (vas.) ja usean muun valtuutetun allekirjoittamassa aloitteessa puolestaan esitetään, että Äänekosken valtuusto käsitteli tuulivoimaa strategisena linjauksena ja toivottaisi tuulivoimakaavoittajat tervetulleeksi Äänekoskelle. Tuulivoiman tuli olla yksi oikeutettu energiamuoto paikkakunnalla, mikäli toiminnan kannattavuus ja hyödyllisyys voidaan kaavoitusmenettelyssä todeta. Aloitteessa todetaan, että kaupunginhallituksen niukka enemmistö puuttui Keski-Suomen Liitolle maakuntakaavaan antamassaan kielteisessä tuulivoimalausunnossa valtuuston toimivaltaan. Laajojen merkityksellisten kaavojen ja strategioiden hyväksyminen katsotaan aloitteessa kuuluvan nimenomaan valtuustolle.