Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken perinteisessä joulukadun avauksessa nähdään ilotulituksen sijaan valoshow

Äänekosken joulukadun avauksessa nähdään tänä vuonna valoshow perinteisen ilotulituksen sijaan. Joulukadun avaus pidetään perjantaina 18. marraskuuta kello 18 alkaen Äänekosken Keskusaukiolla.

Ohjelmassa on aluksi kaupungin tervehdyssanat ja Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenvuoro. Esiintymässä on sosiaalisessa mediassa laajasti tunnettu vatsastapuhuja Sari Aalto. Joulukadun avauksessa tonttuilevat Äänekosken teatterin Varjolapset Pilvi Hongan johdolla ja ohjelmassa on perinteiseen tapaan myös joulupukin vierailu sekä Äänekosken keskustan jouluvalojen sytytys.

Ilotulituksen tilalla nähtävän valosohow:n toteuttaa tamperelainen Lumina Productions.

– Halusimme uudistaa joulukadun avajaisia yhdessä Äänekosken yrittäjien kanssa. Ilotulitus on jakanut mielipiteitä, tänä vuonna päätimme kokeilla, voisiko sen korvata muilla keinoin. Erityisesti ympäristö ja eläimet pääsevät vähemmällä, kun ilotulitus korvataan valoshowlla, Äänekosken matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen perustelee ratkaisua kaupungin tiedotteessa.

Järjestäjät tarjoavat mahdollisuutta tulla joulukadun avajaisiin joukkoliikenteellä. Perinteinen lättähattukuljetus järjestetään Suolahdesta Äänekoskelle ja takaisin Suolahteen. Junaan voi nousta Suolahden uudelta asemalta ja ilmaislipun lättähattukyytiin voi noutaa Suolahden kirjastosta.

Junakuljetusten lisäksi Keskusaukiolle pääsee maksuttomalla bussikuljetuksilla, jotka kulkevat Sumiaisista Konginkankaan ja Mämmen kautta ja Koivistolta Hirvaskankaan ja Honkolan kautta Äänekoskelle, kaupunki tiedottaa.