Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi uimaranta ensi kesänä Sumiaisiin

Sumiaisten Kuokanniemen rantojen ennallistamishankkeen yhteydessä kunnostetaan myös uimarantoja. Sumiaisjärven rantaan rakentuu uusi uimapaikka.

Loppukesästä rantoja niitettiin koneellisesti, puustoa ja pensaita raivatiin sekä polkuja uudistettiin. Syksyllä aloitettiin uimarannan rakentaminen seurakunnan rantaan Sumiaisjärven puolelle.

– Raivaustyötä on tehty myös talkoovoimin, mutta talkoolaisia olisi saanut olla mukana enemmänkin, kommentoi hanketta koordinoiva Jaakko Soikkeli.

Seurakunnan rannan hiekkapohjainen ja kirkasvetinen uimaranta on aikoinaan ollut suosittu uimapaikka. Se tunnetaan Onnin rantana. Nimi juontaa siitä, kun rannan lähellä asunut Onni Savolainen piti uimapaikasta hyvää huolta.

– Rannalle levitetään vielä hiekat ennen talven tuloa. Ensi kesänä on tarkoitus myös ruopata koulun uimarannan pohjaa sinne kertyneestä kasvustosta ja niittää kaislikkoa, kertoo Jaakko Soikkeli.

Kolmivuotinen SUKIEN-kunnostushanke jatkuu ensi kesänä myös koneellisen niiton osalta koko alueella.

Alueen asukkaille järjestetään hankkeesta avoin keskustelutilaisuus keskiviikkona 16.11. klo 18 Sumiaisten seurakuntakodilla.

– Tarkoitus on kuulla asukkaiden mielipiteita hankkeen jatkosta. Edetäänkö raivaustyössä esimerkiksi seurakunnan rannasta Sumiaisjärven venevalkaman suuntaan, kertoo Jaakko Soikkeli.

Ennallistamishankkeesta vastaa Kärkölän osakaskunta. Kumppaneina ovat Äänekosken kaupunki, Äänekosken seurakunta, Keski-Suomen vesiensuojeluyhdistys, Sumiaisten kirkonkylän kyläyhdistys ja Lions Club Sumiainen. Toteutukseen on saatu Keski-Suomen ely-keskuksen avustusta.