Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: | Äänekosken lukioon IT-linja

Jyväskylän yliopistossa on Suomen monipuolisin IT-alan tiedekunta sisältäen uusimpana mahdollisuutena IT-alan DI-tutkinnon.

Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunta on aloittanut yhteistyön useiden maakunnan lukioiden kanssa. IT-alasta kiinnostuneet lukiolaiset suorittavat yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan opintojaksoja osana lukio-opintojaan yliopiston opettajien johdolla. IT-opinnot ovat käytännössä yliopiston avoimia opintoja. Koulu vastaa opiskelijoiden ohjauksesta. Ohjaajana voisi toimia paikkakunnalta oleva opiskelijamme.

Yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan opiskelijavalintaperusteissa määritellyt avoimen väylän opinnot hyvällä menestyksellä suorittaneilla on mahdollisuus hakeutua tiedekunnan opiskelijoiksi ilman valintakoetta tai yo-kirjoitusten arvosanoista tulevia pisteitä.

Varsinkin pojilla innostus IT-alaan on jättänyt muut kouluaineen vähemmälleja perinteisessä todistusvallinnassa tie opintoihin on tyssännyt huonoon todistukseen. Avoimessa väylä tuo uusia mahdolisuuksia.

Lukiossa ensisijaisesti suoritetaan lukio-opinnot ja IT-linja on osa kokonaisuutta ja ikään kuin yksi oppiaine. IT-opinnot on lukujärjestysteknisesti rakennettu sujuvaksi kokonaisuudeksi. Valintoja linjan opiskelija joutuu kuitenkin tekemään perinteisten aineiden osalta.

Useat Keski-Suomen lukiot ovat hyödyntäneet IT-tiedekunnan tarjoamia mahdollisuuksia. Myös muille kuin lukiolaisille avoimen yliopiston väylä on mahdollinen.

Toivottavasti myös Äänekoskelta löytyy avoimen yliopiston väylästä kiinnostuneita lukiolaisia ja muita alan opintoihin tähtääviä henkilöitä.

Kirjoittaja työskentelee Jyväskylän yliopistossa IT tiedekunnassa.