Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koiviston hirsikoulun avajaisia juhlittiin pari vuotta valmistumisesta: "Kyläkoulussa on aitoa välittämistä ja turvaa"

Koiviston uusi hirsirakenteinen kyläkoulu valmistui jo vuonna 2019, mutta sen avajaisia päästiin juhlimaan vasta nyt yleisön kanssa. Koivistossa kampanjoitiin jo 2015 ahkerasti kylän sydämen säilyttämisen puolesta. Tuolloin syntyi Koiviston koulun oma räp-kappale, jonka tekemiseen osallistuivat myös Koivistosta maailmalle ponnistanutta laulaja Päivi Kautto-Niemi ja puolisonsa Jussi Niemi sekä räppäri Brädi.

Avajaisia varten koulun oppilaat olivat opettajiensa johdolla suunnitelleet viihdyttävän ohjelmiston, josta ei huumoria puuttunut.

Tilaisuuden juonsivat kuutosluokkalaiset Eevi ja Peetu, jotka evästivät puheiden pitäjiä:

– Ensin puhuu koulun Matti ja sitten kaupungin Matti, mutta puheet pidetään lyhyinä, ettei tule nukkumatti.

Nukahtamista ei tarvinnut pelätä, oppilaat muun muassa lauloivat Kylä kuolee ilman sydäntään -räpin, miten rakentaminen tapahtui ja kertoivat niin ikään laulaen, miksi Koiviston koulu on niin hyvä, ellei aivan paras.

Rehtori Matti Kuusinen kertoi, että Koivistoon oli haluttu juuri hirsikoulu. Oppilaiden määrä on kaksinkertaistunut uuden koulun myötä ja Kuusinen uskoo, että nimenomaan kyläkoulu houkuttelee muuttajia alueelle. Tällä hetkellä koulussa opiskelee 75 oppilasta ja eskarissa lisäksi 14 lasta.

– Meillä koulussa on lämpöä, aitoa välittämistä, kiinnostusta uusia ihmisiä kohtaan ja turvallinen olo. Koulu on koko kylälle iso juttu ja olemme kiitollisia, että koulu täällä on.

Kaupungin terveiset avajaisjuhlaan toi kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

– Nykyään kun kyläkouluja lähinnä suljetaan, on hienoa, että tällainen kyläkoulu on rakennettu. Olen ylpeä teistä nuorista ja toivotan koululle ja nuorille sydämeni pohjasta onnea.