Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työryhmä alkaa pohtia Kuntalan alueen kehittämistä – myös Wahlmanin talon tuleva käyttö esillä

Äänekosken keskustassa sijaitsevan Kuntalan alueen kehittämistyöhön perustetaan työryhmä. Kuntalan alueella Viiskulman tuntumassa toimii nykyisin kaupungin taidemuseon lisäksi olohuone ja keittiö Wille. Lisäksi alueelle on siirretty Hiskinmökki, vanha hirsisauna sekä Wahlmanin talona tunnettu rakennus.

Kaupunki- ja teollisuusmuseo on rakentumassa tehtaan vanhaan pääkonttoriin. Pääkonttorin vieressä sijaitsee myös vanha tehtaan paloasema.

Kaupunki haluaa kehittää Kuntalan aluetta kokonaisuutena yhtenäisempään suuntaan ja lisätä alueen matkailullista vetovoimaa. Historiallinen alue kiinnostaa myös kuntalaisia.

Nyt perustettava työryhmä ohjaa alueen kehittämissuunnittelua ja laatii Wahlmanin talon tulevasta käytöstä ehdotuksen kaupunginhallitukselle ensi kevääseen mennessä. Työryhmään pyydetään edustajat myös Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksestä ja Metsä Groupilta.

Aikaisemmin on jo esitetty, että kaupunki voisi vuokrata talon tiloja toimistokäyttöön tai se voisi toimia paikallisten järjestöjen yhteisenä tilana.