Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluvalot ja joulutunnelma syttyivät Suolahdessa

Omat tapahtumat luovat kaupunkiyhteisöön yhteishenkeä.

Suolahden teollisuustaajamassa Äänekoskella pidetään omista tapahtumaperinteistä kiinni. Lauantaina keskustassa järjestettiin perinteinen joulunavaustapahtuma.

– Kyllä näillä omilla tapahtumilla on tärkeä merkitys. Ihmiset oikein odottavat milloin jouluvalot syttyvät ja joulupukki saapuu juhlistamaan tuota hetkeä, tuumaili Suolahden kyläyhdistyksen puheenjohtaja Terho Poikolainen seuratessaan tyytyväisenä ihmisvirtaa Asemakadun varrella.

Avaushulinoihin Asemakadulle tuli iltapäivän aikana muutama sata ihmistä. Järjestöjen myyntipöydilta löytyi sopivia herkkuja ja uniikkeja käsitöitä lahjapaketteihin.

Lähijoulun starttia olivat tulleet seuraamaan myös Rauno Heimonen ja Leila Savolainen.

– Joulu taitaa lopulta sujua meidän perheessä kotoisissa merkeissä. Joulupöytään kokoontuu jälleen iso joukko sukua. Meidän lapset alkavat olla jo sen verran isompia, että lahjat ovat vaihtuneet leluhässäkästä hieman vaativimpiin ja kalliimpiin lahjoihin, naurahti Leila Savolainen.

– Talven tuntua on jo ilmassa. Olemme päässeet jo luistelemaan Paatelanlahden jäälle, kertoi Rauno Heimonen.

Joulupukkia oli saapunut odottelemaan myös Jussi ja Elina Nykäsen perhe. Taksilla paikalle hurauttanut pukki veti hieman hiljaiseksi. Perheen lasten lahjatoiveet nousivat pintaan nopeasti.

– Minä haluaisin nukenrattaat, sanoi Senni ja nosti peukun pystyy joulun odotukselle.

– Ja minä nosturin, tuumi Eelis.