Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menestyksekäs gospel-yhtye Maisa & Original Sound palaa hyväntekeväisyyskonsertissa kotikonnuille: "Joulu kuuluu kaikille"

Äänekoskelainen Maisa & Original Sound -yhtyeen levyt täytynee laittaa levyliikkeissä gospel-lokeroon. Kokoonpanon ohjelmistosta löytyy sävyjä rautalangasta, rockabillystä ja pysähdyttävistä balladeista pianosäestykselle, mutta yhtye ei halua lokeroitua mihinkään tyylisuuntaan.

– Tavoitteemme on nyt kuultavassa konserttikokonaisuudessa, että kenenkään ei tarvitse miettiä mikä on kenenkin vakaumus tai mitä musiikillista tyylisuuntaa kannattaa. Joulu kuuluu yksinkertaisesti kaikille, tiivistävät bändin keskushenkilöt Maisa ja Reino Vester.

– Joulun sanoma ja joulun tunnelma ovat tärkeimmät asiat, Maisa Vester painottaa.

Maisa Vesterin polku musiikkiin avautui Äänekosken vapaaseurakunnan piiristä vuosituhannen alun tienoilla. Musiikkityö laajeni omiin bändihommiin.

Reino Vesterillä on takana pitkä musiikillinen ura, jossa sivuvireenä on ollut rautalankasyke. Bändejä on ollut lukuisia, muun muassa levytyksiäkin tehnyt Wonderful Land -kokoonpano. Parin levytyksen verran yhteistyö Viktor Klimenkon kanssa oli tiivis. Reino Vesterillä oli Klimenkon projekteissa keskeinen rooli sovittajana ja tuottajana. Hänellä on ollut tärkeä rooli sovittajana ja muusikkona Maria Lundin ja Leif Lindemanin useilla joulukiertueilla.

Reino Vester on perinnetietoinen musiikin harrastaja, joka vintage-äänentoistojärjestelmille on ollut kysyntää, kun vaikkapa Ray Charles, James Brown, B.B. King tai Peter Green ovat konsertoineet Suomessa.

– Tärkeintä on viedä taas yhdessä joulun sanomaa eteenpäin, miettivät Maisa ja Reino Vester konsertin alla.

Maisa & Original Sound esiintyy hyväntekeväisyyskonsertissa Äänekosken kirkossa sunnuntaina 11.12. kello 18. Tilaisuudessa kerättävä vapaaehtoinen rahalahja jaetaan lyhentämättömänä diakonian kautta Ääneseudun vähävaraisille lapsiperheille. Vestereiden mukana lavalle nousevat Arto Oranen, kitara, Tero Parkatti, basso ja Harri Vesanen, rummut sekä vierailevina artisteina Jouni Porkka, urut ja Tuomo Mustonen, piano.