Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Juho Kautto: "Äänekosken alue on saanut kokoonsa nähden erittäin hyvin rahoitusta viime vuosina"

Useat keskisuomalaiset tiekunnostukset ovat saaneet lisärahoitusta valtiolta. Valtiovarainvaliokunta päätti tiistaina kaikkiaan 1,77 miljoonan euron lisärahoituksesta eli niin sanotuista joululahjarahoista. Äänekoskella summasta tulee 400 000 euron potti, jolla rahoitetaan Konginkankaan ja Matilanvirran välisen maantien päällysteen korjaustöitä.

Vasemmistoliiton äänekoskelainen kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Juho Kautto sanoo, että maantie 637 on merkittävä seudullinen yhteys.

– Yhteys on tärkeä työmatkaliikenteelle ja siinä liikkuu entistä enemmän myös raskasta liikennettä, mikä kuluttaa tietä paljon. Tiellä liikkuu myös paljon paikallisia, sillä se johtaa tärkeään matkailusatamaan ja Sumiaisten taajamaan, ja toisaalta seutukunnan lukuisat kesäasukkaat käyttävät sitä paljon.

– On todella tärkeää, että päällystettä päästään nyt viimein uusimaan, sillä tie on päässyt vuosien laiminlyönnin seurauksena todella huonoon kuntoon, Kautto sanoo Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tiedotteessa.

Kautto jätti eduskunnalle asiasta talousarvioaloitteen syyskuussa. Hän kiittää erityisesti valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Merja Kyllöstä aloitteen toteutumisessa ja ponnekkaasta työstä Äänekosken ja koko Keski-Suomen hankkeiden eteen.

– Pelkästään Äänekosken alue on saanut viime vuosina jakovaroista 1,5 miljoonaa euroa tärkeisiin investointeihin. Olemme kokoomme nähden saaneet erittäin hyvin rahoitusta alueen hankkeisiin, kuten kevyenliikenteenväyliin ja Pankkisillan peruskorjaukseen.

– Koko Keski-Suomen liikennehankkeissa syrjäisiä alueita huomioidaan nyt voimakkaasti, mistä olen erityisen iloinen.

Konginkangas–Matilanvirta-tien päällysteen korjaustöiden lisäksi rahoituksen saivat Köhniön ylikulkusillan peruskorjaus 600 000 euroa, Tikkakosken tievalaistuksen uusiminen 300 000 euroa, Kivijärvi–Kannonkoski tien kunnostaminen 180 000 euroa, Kivijärven Hoikanperä–Aution-tien sorastus ja ojien kunnostus 100 000 euroa, Orivesi–Haapamäki–Seinäjoki ja Haapamäki–Jyväskylä raiteiden sähköistyksen suunnittelu 100  000 euroa, Kannonkosken Vuoskosken–Lokalahden tien kunnostus 70 000 euroa sekä Laukaan Kantola–Tarvaala-tien sorastus 20 000 euroa.