Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalaisille tuplavoitto Keski-Suomeen Arctic Lapland Rallysta

Jo 58 kertaa järjestetty Arctic Lapland Rallyn vuoden 2023 reitistä löytyi jälleen perinteitä ja täysin uutta. Lähes 250 erikoiskoekilometriä muodostui 11 erikoiskokeesta.

SM4-luokassa, jossa ajetaan V1600-luokituksen kaksivetoautoilla, oli mukana laukaalainen Tuukka Kauppinen ja kartturi Veli-Pekka Karttunen sekä äänekoskelainen Tomi Tikkinen ja kartturi Jani Laitinen.

Tuukka dominoi koko viikonloppua ja piti muut takanaan varmalla ajolla.

– Tosi onnistunut viikonloppu, virheitä ei sattunut yhtään. Kovaa yritystäkin oli muutamallakin pätkällä, hyvä fiilis, Kauppinen summasi viikonloppua.

Tomi Tikkisellä oli enemmän äksöniä viikonloppuna. Ensimmäistä kertaa kilpa-auton rattiin sitten viime kesän Kouvolan SM:ien jälkeen hypännyt Tikkinen totesi testausten jääneen vähälle ja ensimmäisillä pätkillä olleen hieman ongelma Renaultin kytkimen kanssa.

Perjantaina auton pohja oli myös ottanut osumaa, jossa lambda-anturi vaurioitui ja se hidasti menoa. Perjantain jälkeen Tikkinen oli viidennellä sijalla, noin 2,5 minuutin päässä kärjestä.

Huollon kautta auto viivalle lauantaina ja kaikki peliin. Lauantaina viimeiseltä erikoiskokeelta maaliin kurvattua Tikkiselle kerrottiin hänen nousseen viimeisellä erikoiskokeella toiseksi.

– Aattelin, että nyt ei riittänyt. Oli vähän vaisua ja tuntu, että ei mee mihinkään. Mutta yleensä silloin tulee hyvin kun tuntuu, että ei mee mihinkää, kertoi Tomi Tikkinen Artic Laplandin maalissa.