Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verneri Poikosella mitalijuhlat Lake Placidissa

Äänekosken Huimaa edustava Verneri Poikonen pääsi mitalin makuun maastohiihdon vapaan hiihtotavan sprinteissä Lake Placidin universiadeissa. Tiia Olkkonen aloitti juhlat naisten finaalissa hopealla ja Poikonen nappasi hetkeä myöhemmin kultaa miehissä.

– Tuntui mahtavalta tulla maaliviivan yli. Päivä alkoi huonosti ja aika-ajo tuntui pahalle. Soitin jo valmentajalle aika-ajon jälkeen, että eihän tästä tule mitään. Alkuerä oli ok, semifinaalissa sitten hyydyin, mutta onneksi pääsin lucky loser -paikalta viimeisenä finaaliin. Jotenkin nuo finaalit tuntuu sytyttävän, ja sain vielä hyvän energiabuustin tuohon vikaan nousuun. Tiesin, että kun kolmannelta paikalta lähden vikaan laskuun, niin kyllä mä mitaleilla olen, kommentoi Poikonen Suomen Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Ihan karmean hyvän suksen huoltoporukka, Ström ja kumppanit, laittoi tänään. Pystyin hyödyntämään peesipaikan ja tulemaan sieltä laskusta ohi. Mutkasta pääsin sisään ja kärjessä loppusuoralle, ja silloin tiesin, että ei musta kyllä enää kukaan ohi tule.

Huiman lisäksi Poikonen edustaa Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa. Hän opiskelee Jyväskylän yliopistossa, ja häntä valmentaa Jussi Simula.

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17–25-vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidissa 12.-22.1. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.