Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kyläparlamentti ehdottaa 50 000 euroa uusille investointikohteille – osallistava budjetointi käynnistää monia kylien elinvoimaa vahvistavia hankkeita

Äänekosken kaupungin kyläparlamentti käsitteli torstai-illan kokouksessaan kylien investointeja ja hankkeita, joita voidaan rahoittaa kaupungin varaaman 50 000 euron määrärahan puitteissa.

Vuodesta 2016 toiminut kyläparlamentti on tukenut 14 kylän kehittämisprojekteja hyvässä yhteisymmärryksessä tasapuolisesti. Euromääräisesti suurimpia ovat olleet monet kylätalojen kunnostustyöt. Hankkeen liikkeelle panevana voimana ja puheenjohtajana on toiminut Koiviston kylän dynamo Matti Hämäläinen.

– Kyläparlamentilla on ollut näiden vuosien ajan tärkeä tehtävä kyläaktiivien kohtaamispaikkana. Täällä on voitu jakaa niin ilot ja huolet kuin surutkin sekä vaihtaa ajatuksia kylien kehittämisestä. Toki tärkeä tehtävä on ollut huolehtia yleishyödyllisiin investointeihin varattujen määrärahojen jaosta, kuvaili kyläparlamentin nykyinen puheenjohtaja Tanja Rämä.

Tänä vuonna parlamentti esittää muun muassa määrärahaa Koiviston kylätalon sähköistystyön jatkamiseen 5 400 euroa, Mämmen Metsäpirtin putkiremonttiin 5 500 euroa, Konginkankaan lämpöpumppuun ja muuhun rakennusmateriaaliin 4 000 euroa, Suolahden kyläyhdistyksen aggregaattiin, sirkkeliin ja raivaussahaan 5 300 euroa, Parantalan Huutoniemen uimapaikan kehittämiseen 5 619 euroa, Rautionmäen Köyhyydenkylän kyltitykseen, kattotyöhön ja saunan pukuhuoneeseen 5 000 euroa, Hietaman kivikautisen polun kyltitykseen 3 500 euroa ja Riihilahden sydäniskuriin ja raivaussahaan 3500 euroa.

– Hietaman kylän koululaiset ovat ehdottaneet frisbeegolf-radan laajentamista. Pyrimme toteuttamaan tämän hankkeen myöhemmin, kertoi Kirsti Pirinen Hietamalta.

– Tämä on hieno esimerkki kyläläisten vaikuttamismahdollisuuksista, kiitteli Tanja Rämä.

Tarkemmin kyläparlamentin kokouksesta sekä ajatuksia osallistavan budjetoinnin mahdollisuuksista tiistain Sisä-Suomen Lehdessä.