Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metallialalla on pula koneistuksen osaajista – Poke ja Valtra aloittavat oppisopimuskoulutuksen, jolla turvataan tuotannon kasvua

Metallialalla on pula erityisesti koneistuksen osaajista. Työvoimapulaa ratkotaan nyt uudella oppisopimuskoulutuksella.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke ja Valtra aloittavat koneistajan oppisopimuskoulutuksen. Valtralla on tarve palkata lisää voimansiirron koneistajia Suolahden tehtaalle. Yritys haluaa turvata kasvavan kysynnän tuotantokapasiteettia.

Oppisopimuskoulutus kestää vuodesta kahteen riippuen opiskelijan koulutustaustasta ja aiemmasta osaamisesta.

– Meillä on ollut Poken kanssa jo pitkään yhteistyötä, jossa nuorille rakennetaan polku Valtralle jo opiskeluaikana. Nyt haluttiin kokeilla tällaista oppisopimusmallia. Valtran tulevaisuuden näkymät ovat positiivisia. Lähivuosina on tulossa lisäksi luonnollista poistumaa, kuten eläköitymistä, mikä tuo lisää haasteita, kertoo Valtran koneistuksen päällikkö Ismo Luttinen Poken tiedotteessa.

– Lupaamme työpaikat oppisopimusopiskelijoille. Tulevaisuudesta ei tietenkään koskaan tiedä, mutta nyt tilanne näyttää hyvältä.