Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takana 30 vuotta kohkausta, mutta vielä jaksaa teräsduo painaa – Duo Tornado on Äänekoskella jo instituutio

Ei ollut ihan normikeikka Duo Tornadolle tämä Hurmoksen juhlashow.

Jukka Vehkala ja Teppo Seppänen olivat tilanneet tilaisuuteen sopivat glamööriasut ihan Ranskasta saakka. Ja siinä missä normikeikalla kaksikko hoitaa kaiken itse, nyt olivat apuna ääniteknikko Marko Virsunen ja valomies Samuli Hyvönen.

Lisäksi vanha yhteistyökumppani, tornadot aikoinaan valtakunnan televisioon asti vienyt Holle Holopainen oli saapunut Frank Pappan hahmossa paikalle.

Lopulta taisi olla vähän jännitystäkin ilmassa: tuleeko ketään kuulemaan ja ketä tulee?

Keikkoja duo tekee kyllä edelleen pubeissa pitkin maata, mutta mitenkäs kotirintamalla, vieläkö äänekoskelaisia kiinnostaa?

Vaan hyvinhän siinä kävi. Kaukaisimmat fanit ajoivat keikalle Helsingistä ja Seinäjoelta, mutta koskelaisiakin oli hyvinkin riittävästi kunnon bileisiin.

Lopulta Duo Tornado otti yleisönsä kevyesti. Hommansa kaksikko tekee vankalla ysäriotteella, ja sehän tuntuu taas purevan. Ysärimankelin läpi voi vetää iskelmää ja rokkia sulassa sovussa, ja mitä enemmän biisissä on camp-aspektia, sen parempi tornadoille.

Rokeinta meno oli ZZ Top -ja Status Quo -vedoissa, mutta välillä kitarat lensivät kokonaan sivuun ja kaikki tuli taustanauhoilta. Sillloin kaksikko pääsi kunnolla kohkaamaan, vaikka sitten Peppi Pitkätossun tai Vitutuslaulun tahtiin.

Ja yleisö oli tosiaankin tullut bilettämään. Yhteislaulut kajahtivat komeasti, suurimmalla innolla semmoisissa ikihiteissä kuin Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjala, Dannyn Amarillo, Irwin Goodmanin Poing Poing Poing ja Kikan Sukkula Venukseen.

– Tänään tuntuu siltä kuin olisimme oikeita rokkitähtiä, pääsi Vehkalakin spiikkaamaan yleisön hurjimman mylvinnän jälkeen.

Encorekappaleena muuten kuultiin kappale josta kaikki alkoi 30 vuotta sitten, juuri se laulu, jossa kansakunta kaipaa teryleeniä.

Hengästyttävän hurlumhei-shown keskellä muutaman kappaleen esittänyt Frank Pappa oli tuomittu statistin osaan. Iso osa yleisöstä oli sen verran nuorta, ettei Pappan hahmo tainnut paljoa kelloja kilkutella.

Pappahan oli 90-luvun alun tv-hahmo, joka teki uutisista huumoria silloisessa Suomessa erikoisella otteella: ironian, sarkasmin ja parodian keinoin.

Mainittavaksi ja kulutusta kestäväksi musiikiksi asti eivät Pappan touhut oikein jalostuneet, vaikka tv-sarja poiki levytyksiäkin. Pappaversio Sepi Kumpulaisen hitistä Armotonta menoa, Bailataan ankarasti tai oman tanssinkin saanut Mara Walk olivat Tornado-illassa kuriositeetteja.

Toinen duon tunnetuista yhteistyökumppaneista, SIG-yhtyeen Matti Inkinen (1958-2009) oli hänkin showssa mukana taustanauhan ääninäytteenä Älä sinä huoli -kappaleessa.

Duo Tornado 30-vuotisjuhlakonsertissaan Ravintola Hurmoksessa 28.1.2023. Erikoisvieraana Frank Pappa.