Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylipainehallin supervuorolla liikutaan perheiden, monikulttuuristen lasten ja erityisryhmän kanssa – uudet ryhmät houkuttelevat jalkapallon pariin Äänekoskella

Huiman juniorijalkapallojaosto pyörittää monenkirjavaa toimintaa. Lauantaisin puolen päivän aikaan supervuoroksi kutsutulla vuorolla Äänekosken ylipainehallissa harjoittelee peräti kolme erilaista ryhmää.

Viime lauantaina uutena ryhmänä aloittanut Perhefutis sai heti suuren suosion. Peräti yhdeksän vanhempaa lapsineen löysivät aloitukseen ja lisääkin on vielä tulossa.

Perhefutis on lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus, jossa nautitaan liikunnasta monipuolisesti ja turvallisesti. Toiminta perustuu yhteiseen oppimiseen ja oivaltamiseen kiireettömässä ilmapiirissä. Perhefutis on oiva tapa tutustua seuran toimintaan sekä mahdollisuus rentoutua arjen kiireen keskellä yhteisen tekemisen parissa. Perhefutista vetävät Laura Hautsalo ja Anu Auvinen. Selvästi innostuneet vetäjät saivatkin vanhemmat lapsineen mukavasti liikkeelle heti ensimmäisellä kerralla.

– Tosi ihanaa, pakko sanoa, että vautsi. Hienoa, että Äänekoskella järjestetään tämmöistä! Ihanan paljon porukkaa ja mukavan innokasta ja taitavaa porukkaa, totesivat vetäjät ensimmäisen kerran jälkeen.

Anun tytär Iina osallistui ryhmään isänsä kanssa. Tyttö sai jännitykseltään nyökättyä, että kivaa oli.

Uutena lauantaissa aloitti myös monikulttuuristen kerho, jonka vetäjänä toimii HuimaUrhon edustusjoukkueestakin tuttu taituri Mo Bisar. Ensimmäisellä kerralla mukaan lähti 11 lasta. Pelaajia on Syyriasta, Ukrainasta ja El Salvadorista. Lapset pelailivat innokkaasti koko tunnin Mo:n johdolla. Pelitouhut sujuivat vaivattomasti, vaikka kaikilla ei yhteistä kieltä ollutkaan. Mo antoi jalkapallokielen puhua puolestaan.

Kolmantena ryhmänä vuorolla oli nuorten ja aikuisten erityisryhmä Huimarit. Tämä soveltavan jalkapallon ryhmä on toiminut jo parisen vuotta ja innokkaita kävijöitä on ollut tasaisesti. Muutama ryhmän pelaajista on päässyt kokeilemaan yhteistyön kautta jo SM-kisoissakin. Viime lauantaina vetäjinä toimivat Kati Tuovinen ja Ville Hänninen.