Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme koululaista esti neuvokkaalla toiminnallaan mahdollisen tulipalon Äänekoskella – pojat soittivat 112 ja varoittivat naapureita

Kolme koululaispoikaa esti neuvokkaalla toiminnallaan, ettei uhkaavasta tilanteesta kehkeytynyt tulipaloa Mustikkasuonkadulla Äänekosken Markkamäessä tiistaina iltapäivällä.

Pojat kuulivat ohi kulkiessaan palovaroittimen hälytyksen rivitaloasunnosta. He kurkkasivat ovesta sisään ja huomasivat, että savu tulee vastaan tuulikaapissa. He sulkivat oven välittömästi, soittivat 112:een ja kävivät myös varoittamassa naapureita uhkaavasta tilanteesta.

Kun palokunta kiisi paikalle, pojat ohjasivat autot oikeaan osoitteeseen. Pelastustoiminnanjohtajana paikalla ollut Tapani Kellosaari kehuu nuoria esimerkillisestä toiminnasta, samoin kuin pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävä palomestari Eevakaisa Salmi.

– Oli onni onnettomuudessa, ettei varsinaista paloa syttynyt. Liesi, jolla oli ruokaa, oli jäänyt päälle ja asukas oli poistunut kotoa. Lieden lähellä oli materiaalia, joka olisi voinut syttyä palamaan, Kellosaari kertoo.

Paikalle tuli kaksi paloautoa ja johtoauto. Pelastuslaitoksen väki sammutti lieden, tuuletti asunnon ja teki tarvittavan häkämittauksen. Asunto ei lopulta vahingoittunut pahemmin.

Kellosaari arvioi, että koululaiset olivat 6.–8.-luokkalaisia. Asunnon asukas puolestaan oli yli 90-vuotias.

Hälytys Mustikkasuonkadulle tuli kello 15.40.