Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken monitoimiaukion hietikko jää vihdoin historiaan - tilalle tulee puisto, mutta ei tähän tietoon paviljonkirakennusta

Äänekosken ydinkeskustassa Kauppakadun varrella sijaitsevalle monitoimiaukiolle ei ole tähän tietoon tulossa rakentamista, vaan puisto. Alun perin keskuspuiston jatkoksi suunnitellulle monitoimiaukiolle oli monenlaisia rakennussuunnitelmia, mutta ne ovat jääneet toteutumatta.

Viimeisimpänä ajatuksena on ollut paviljonkimaisen rakennuksen tekeminen, johon sijoittuisi muun muassa linja-autoasema.

Äänekosken kaupunki aikoo rakentaa nyt monitoimiaukion puistoksi. Äänekosken kaupunki tiedottaa, että aukio rakennetaan puistomaiseksi jatkaen viereisen, kaupungintalon ja kirjaston edustalla olevan, keskuspuiston tyyliä. Aukiolle aiotaan tehdä myös istutuksia ja parkkitilaa. Suunnitelmat tulevat nähtäville helmikuussa.

Varaus paviljonkityyppiselle rakennukselle jää alueelle edelleen, mutta sen rakentamisesta ei ole kaupungilla tarkempia suunnitelmia, eikä rakennuksen toteutuminen ole varmaa.

Ilman paviljonkirakennusta monitoimiaukion rakentamiselle on varattu 500 000 euroa.