Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linja-autohenkilökunnan lakko voi pysäyttää Äänekoskella paikallisliikenteen ja hiihtoloman jälkeen myös koulukyytejä

Jos linja-autohenkilökunnan lakko käynnistyy ensi viikon keskiviikkona 1. maaliskuuta, voi se pysäyttää Äänekosken paikallisliikenteen ja hiihtolomaviikon jälkeen myös osan koulukyydeistä.

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT on ilmoittanut aloittavansa linja-autohenkilökunnan lakon. Mikäli neuvottelut eivät johda sopuun, lakko alkaa keskiviikkona 1.3. kello 03 ja päättyy perjantaina 10.3. kello 03.

Mahdollisen lakon vaikutukset Äänekosken paikallisliikenteeseen voivat olla merkittäviä ja suuri osa vuoroista jää ajamatta, Äänekosken kaupunki tiedottaa. Lakon mahdollisesti jatkuessa hiihtoloman jälkeen, se vaikuttaa myös suureen osaan koulukuljetuksia.

Jyväskylän Liikenne Oy on jo julkaissut lakon aikaisen ajettavien vuorojen aikataulun. Koulukuljetuksista huoltajia tiedotetaan tarkemmin Wilma-viesteillä, kaupunki kertoo.

Äänekosken kaupunki tiedotti perjantaina iltapäivällä Wilma-viesteissä, että Suolahden yhtenäiskoulun osalta mahdolliset muutokset koskevat vain Koiviston suunnan kuljetuksia, Ruotinkylän aamukyytejä, Kalaniemi-Räihän aamukyytejä ja Sumiaisten suunnan iltapäiväkyytejä.

Kyseisten alueiden oppilaille ja huoltajille lähetetään erilliset Wilma-viestit vain heitä koskevista muutoksista. Muut kuljetukset saadaan hoidettua kaupungin mukaan normaalien aikataulujen mukaisesti.

Päivitetty 24.4.2023 klo 14.13: Lisätty tarkempia tietoja Suolahden yhtenäiskoulun mahdollisista kyytimuutoksista.