Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulu, musiikkiopisto ja nuorotilat saman katon alle Äänekoskella

Syksyllä käynnistyvä 21 miljoonan jätti-investointi takaa Koulunmäen yhtenäiskoulun uudisrakennuksessa korkean käyttöasteen eri vuorokauden aikoina.

– Kun tämä hanke saadaan valmiiksi, voidaan sanoa, että Äänekoskella on tarjota terveemmät ja turvallisemmat mahdollisuudet opiskeluun kuin monessa muussa kaupungissa, luonnehti tekninen johtaja Tommi Rautjärvi ja viittasi viime vuosina tehtyihin koulu- ja päiväkoti-investointeihin eri puolilla kaupunkia. Yksistään Koulunmäen kampuksella on viime vuosina rakennettu reilun 40 miljoona euron edestä.

Kaupunki esitteli Koulunmäen yhtenäiskoulun uuden C-talon rakennushanketta asukasillassa keskiviikkona. Suunnitelmaan saapui tutustumaan vain kourallinen ihmisiä.

Vanhan koulurakennuksen purkutyö aloittataan tänä keväänä kunhan Suvivirsi on veisattu. Rakennustyöt käynnistyvät elokuussa ja valmista tulisi olla kevään 2025 aikana. Samaan rakennukseen sijoittuvat myös uudet nuorisotilat sekä musiikkiopisto.

– Uuden koulun käyttöaste tulee olemaan ainutlaatuisen korkea, kun myös Ala-Keiteleen Musiikkiopisto ja kaupungin nuorisotyö saa tänne omat, uudet tilansa, kiitteli opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä.

– Olemme iloisia, että kahdenkymmenen vuoden odotuksen jälkeen saamme pedagogisesti tarkoituksenmukaiset tilat ja voimme siirtää toiminnat tänne nykyisistä viidestä eri pisteestä, totesi Ala-Keiteleen musiikkiopiston rehtori Sari Savolainen.

– Tässä on meitä sitten kolme eri toimijaa ja toivottavasti voimme antaa jotain toinen toisillemme, ja kaupunkiin syntyy uutta ja ainutlaatuista.

– Me kolme toimijaa pystymme käyttämään myös osittain toistemme tiloja joustavasti, mikä on merkittävä etu, muistutti yläkoulun rehtori Mauri Kangaskesti.

Koulunmäen yläasteen toiminta hajautetaan jälleen kerran rakennusvaiheen ajaksi. 350 yläkouluikäistä oppilasta siirtyy väistötiloihin teknologiakeskukseen, Tekesille. Heille rakennetaan sinne tilapäiset teknisen työn tilat. 560 alakoululaista jää Koulunmäelle ja heille vuokrataan konttiluokat teknisen työn opetuksen tarpeisiin.