Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kuka omistaa isänmaamme?

Suomalainen metsämaa on valumassa ulkomaisiin omistuksiin rahastojen kautta.

Jo nyt kansainvälisten metsärahastojen omistusosuus on kasvanut yksityisen omistuksen tasolle. Eikä yksin omistus, sillä myös metsätuotot ovat vaarassa luisua ulkomaille. Rahastojen löytämä porsaanreikä on antanut mahdollisuuden, että rahastojen metsätuloja voi jäädä kokonaan verottamatta. Lainsäätäjän on tukittava reikä ja varmistettava, että isänmaa on jatkossakin suomalaisten metsän- ja maanomistajien käsissä.

Toinen suomalaista metsätaloutta ravisteleva ajankohtainen asia on eurooppalainen talousmetsien, soiden ja järvien ennallistamisasetus. Ilman keskustalaisia päättäjiä ja alan etujärjestöä MTK:ta edessä olisi ollut miljardien kulut ja yhtä lailla tulonmenetykset. Työ ennallistamisasetuksen kohtuullistamisen eteen on vielä kesken.

Tässä kaksi järkälemäistä esimerkkiä siitä, että suomalaisten metsänomistajien sekä koko valtaisan metsäteollisuuden väen tulisi olla hereillä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ei ole toista puoluetta, joka ajaisi suomalaisen elintärkeän metsäsektorin asioita.

Keskustan kannatuksen nousuun ei tarvita muuta kuin tosiasioiden tunnustaminen. Mikäli esimerkiksi edellä mainitut asiakokonaisuudet jäävät vaikkapa vihreiden varaan, on seurauksena kylmää kyytiä.

Nyt jos koskaan eduskuntaan on valittava keskustalaisia ehdokkaita.

Kirjoittaja on kansanedustajaehdokas (kesk.)

Äänekosken kaupunginvaltuuston puheenjohtaja