Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suolahden KuusYsärit räjähtää uudelle tasolle - keskelle kesää ja päätähdeksi Portion Boys

Suolahdessa pidettävä ysärifestari KuusYsäri pistää tänä kesänä entistä isomman vaihteen päälle. Keskelle kesää, viikonvaihteeseen juhannuksen jälkeen 30.6.-1.7. siirtyvän tapahtuman pääesiintyjinä kuullaan ja nähdään kovassa nosteessa oleva Portion Boys sekä ysäribändi Basic Element.

Basic Element on perjantai-illan pääesiintyjä, lisäksi perjantaina festareilla esiintyvät Aikakone, Dj Tony ja Mighty 44. Lauantaina lavalle nousee totuttuun tapaan Oku Luukkainen. Lisäksi esiintyvät Chorale, HesaÄijä, Dj Tony sekä festarin päätähti Portion Boys.

KuusYsärin takana oleva suolahtelainen tapahtumajärjestäjä Matti Leppänen kertoo, että kaikki esiintyjät ovat sovittuina ja loputkin nimet julkistuvat pian. Tällä kertaa tapahtuma laajenee Portion Boysin siivittämänä myös varsinaisen ysärimusiikin ulkopuolelle.

– Portion Boys on taloudellisesti kova satsaus, mutta heidän musiikkinsa sopii KuusYsäreille hyvin ja uskon, että panostus kannattaa. Voi olla, että nyt saadaan aikaan sellaiset kyläjuhlat, ettei varsinkaan lauantaihin enää lippuja portilta saa, vaan odotamme tapahtuman myyvän hyvin jo ennakkoon, Leppänen arvioi.

Viime vuonna Kuusysärit pidettiin ensimmäistä kertaa kaksipäiväisinä, mutta alkusyksyn puolella. Nyt kalenterista vapautui sopiva rako keskelle kesää, kun Äänekoskella on tähän tietoon hiljaisempaa kesätapahtumien suhteen.

– Nopeimmillaan KuusYsärit on pistetty kasaan kahdeksassa päivässä, mutta nyt suunnittelu on aloitettu poikkeuksellisen aikaisin juuri siksi, että tapahtumaan saatiin kiinnitettyä tietyt esiintyjät, Leppänen sanoo.

Leppänen uskoo edelleen ysärimusiikin voimaan

– Ysärimusiikki on hyvänmielen musiikkia ja ihmiset tykkäävät kuunnella sitä erityisesti, kun lähtevät pitämään hauskaa, Leppänen tietää.

Päivitetty 16.3.2023 kello 8.00: Lisätty festivaalien kaikkien esiintyjien nimet juttuun.