Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaukalopallo rantautuu vahvan kiekkobuumin kaupunkiin – lajin SM-sarjan huipentuma pelataan Äänekoskella

Vakavampaa kilpailullista toimintaa jälleen virittelevä Kaukalopalloliitto tuo SM-sarjansa huipentuman Final Four -tapahtumaan Äänekoskelle Suolahden jäähalliin 25.–26. maaliskuuta. Turnaus pelataan ilman keskisuomalaisia joukkueita, joilla aikoinaan oli vahvaa menestystä sarjassa. Runkosarjaa pelasi jyväskyläläinen K&K.

Kaukalopalloliiton toiminnanjohtaja Janne Borgström uskoo, että mikä tahansa finaaliviikonloppuun selviytyneistä joukkueista voi voittaa mestaruuden. Ehdokkaat ovat kuopiolainen TNC, joka selvitti runkosarjan tappioitta, lahtelainen RC Pajulahti (RCP), perinteikäs RB-Oulu sekä rovaniemeläinen Napapiirin Kaukalopallo (NapaKP).

Lauantain välierissä kohtaavat TNC ja NapaKP kello 13 sekä RCP ja RB-Oulu kello 17. Hävinneet joukkueet jatkavat sunnuntaina pronssin kilvoittelua kello 11, kun taas finaali ja SM-kullan tavoittelu alkaa kello 15.

Pelejä pääsee seuraamaan ilmaiseksi. Kaukalopalloliitto uskoo, että vahvan kiekkobuumin kaupungissa on katsojia, jotka ovat kiinnostuneita myös kaukalopallosta. Yksi vetonaula katsojlle on oululainen Leijona-ikoni ja Oulun Kärppien pitkäaikainen hyökkääjä Jari Viuhkola, joka vanhoilla päivillään pelaa kaukalopalloa RB-Oulussa.