Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyppäys II-divisioonasta Suomi-sarjaan on lyhyempi kuin Suomi-sarjasta Mestikseen – Urhon kohtalo ratkeaa lauantaina

Suolahden Urhon miesten II-divisioonan jääkiekkojoukkueella on lauantaina paljon pelissä, kun se kohtaa vieraissa Laukaan gladiaattorit. Ottelu alkaa kello 17.30. Jos tuossa ottelussa tulee tappio, niin virallisen kaavion mukaan Urhon kausi on silloin ohi, eikä mahdollinen nousu Suomi-sarjaan toteudu.

Jääkiekkoliiton aiemman ilmoituksen mukaan määräaikaan mennessä Suomi-sarjaan halukkaiksi karsijoiksi II-divisioonasta ilmoittautuivat IFK Lepplax, Urhon lohkosta myös Warkis ja PEPO sekä Laser HT ja VG-62.

Kaikissa lohkoissa halukkuutta ei ollut ja kovimmaksi etukäteen osoittautui juuri Urhon ja Gladiatorsien lohko, jossa Warkis ja PEPO kuitenkin karsiutuivat ennen lohkofinaalia keskisuomalaisten käsittelyssä.

Näin ollen mahdollisia nousijoita on tässä vaiheessa enää neljä.

Mahdollisuus pelata noususta edellyttää kuitenkin sitä, että voittaa lohkonsa. Vain lohkovoittajat pääsevät Suomi-sarjan karsintaan yhdessä kahden Suomi-sarjan viimeisen joukkueen, Muik Hockeyn (Uusikaarpelyy) sekä Liikunnan Riemun (Jyväskylä) kanssa.

Lopullinen putoamis- ja nousukarsinnan pelaamistapa päätetään vasta, kun II-divisioonan lohkovoittajat ovat selvillä. Mahdollista nimittäin on, että yksikään nousuhalukkuudestaan ilmoittanut joukkue ei voita lohkoonsa. Urho, IFK Lepplax ja VG 62 kaikki hävisivät ensimmäisen ottelunsa, Laser HT aloittaa sarjansa perjantaina. Sarja katkeaa kahdella voitolla.

Jääkiekkoliitto on ilmoittanut, että mikäli nousuhalukkuuteensa ilmaisseista joukkueista yksikään ei voita II-divisioonan lohkoaan, ei karsintoja järjestetä.

Lopulta jää kuitenkin myös kabinettipelaamisen mahdollisuus. Jatkavatko kaikki kuluneen kauden Suomi-sarjaa pelanneet seurat ja joukkueet? Ja laajennetaanko ehkä Suomi-sarjan joukkuemäärää?

Hyppäys II-divisioonasta Suomi-sarjaan on lyhyempi kuin Suomi-sarjasta Mestikseen. Ja muistetaan se, että pelillisen menestyksen taustalla yhä tärkeämpi kriteeri Jääkiekkoliitolle on seuran talous, toimiva organisaatio sekä uskottava katsojapotentiaali.