Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suolahtisalin kohtalosta keskustellaan perjantaina – paikalla myös kiinteistön omistaja

Suolahtisalissa pohditaan Suolahtisalin merkitystä ja tulevaisuutta erityisesti matkailun näkökulmasta ensi perjantaina 24.3. kello 17. Suolahden kyläyhdistyksen tapahtumassa paikalla on myös kiinteistöjen omistaja Vita Alanko Tampereelta.

Äänekosken kaupungilla on salista viiden vuoden vuokrasopimus, joka päättyy lokakuun lopussa.

Kaupunki ei ole tehnyt virallista päätöstä siitä, jatkaako se syksystä eteenpäin Suolahtisalisalin vuokraamista vai ei. Asia tulee kaupunginhallituksen päätettäväksi tänä keväänä.

Suolahtisalin kohtalo on noussut keskusteluihin viime viikkoina sen jälkeen, kun kaupunki ehti jo ilmoittaa kiinteistön omistajalle, ettei Suolahtisalin vuokrasopimusta tulla jatkamaan nykyisen päättyessä.

Kaupungin ilmoittamat suunnitelmat tulivat omistajalle täytenä yllätyksenä, sillä hänen mukaansa viesti oli ollut toinen vielä elokuussa. Alanko arvioi Sisä-Suomen Lehdelle (28.2.), että ilman pitkäaikaista vuokralaista yhtiö joutuisi sulkemaan Suolahtisalin pysyvästi.

Suokiinteistöt omistaa Suolahtisalin lisäksi myös muut entisen Keski-Suomen Opiston rakennukset vanhaa päärakennusta lukuun ottamatta. Tiloissa on majoitustoimintaa.