Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy huomenna eri puolilla Äänekoskea

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys starttaa huomenna keskiviikkona ja viimeinen ennakkoäänestyspäivä on ensi viikon tiistai.

Äänekoskella pääsee ennakkoäänestämään useammissa paikoissa eri puolilla kuntaa.

Äänekosken kaupungintalolla ja Suolahden Suopunkissa voi ennakkoäänestää jokaisena ennakkoäänestyspäivänä Ennakkoäänestys on avoinna molemmissa paikoissa keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 10-18 välisenä aikana, lauantaina ja sunnuntaina kello 10-14 välisenä aikana sekä ensi viikon maanantaina ja tiistaina kello kello 10-18 välisenä aikana.

Sumiaisten kirjastossa voi ennakkoäänestää keskiviikkona ja torstaina kello 14-18 välisenä aikana.

Konginkankaan kirjastossa puolestaan ensi viikon maanantaina ja tiistaina kello 14-18 välisenä aikana.

Ennakkoäänestää voi myös muiden paikkakuntien ennakkoäänestyspaikoilla.

Varsinainen eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Äänekoski on jaettu kuuteen eri äänestysalueeseen, jotka ovat Äänekoski, Markkamäki, Suolahti, Honkola, Konginkangas ja Sumiainen.

Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää ainoastaan oman asuinalueen äänestyspaikalla.

Oma äänestysalue määräytyy väestötietojärjestelmään rekisteröidyn kotiosoitteen perusteella. Äänestysalueen ja sillä olevan äänestyspaikan nimi- ja osoitetiedot on merkitty äänioikeusilmoitukseen, joka on lähetetty kaikille äänioikeutetuille postitse tai sähköisesti.