Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-kirjastoissa nollataan pian velkasaldoja - Äänekoskella kampanja alkaa ensi maanantaina

Rästit kannattaa maksaa jo huhtikuun alkuun mennessä, niin välttää lainauskiellon.

Keski-kirjastoissa nollataan erillisellä kampanjalla kertyneitä velkasaldoja. Äänekosken kirjastoissa velkasaldojen tyhjennys -kampanja alkaa ensi viikon maanantaina 3. huhtikuuta.

Äänekosken kirjastosta kerrotaan, että ennen 3. huhtikuuta kertyneet pienetkin maksut aiheuttavat lainauskiellon.

Kampanjan alettua kirjastojen asiakaspalvelussa voi lainata aineistoa yhden kerran, mutta sen jälkeen lainakiellon poistumista varten maksut pitää nollata.

Rästiin jääneet maksut estävät lainausautomaatilla lainaamisen, joten erityisesti omatoimikirjastojen käyttäjiä kannustetaan hoitamaan maksunsa huhtikuun alkuun mennessä.

– Maksut voi maksaa joko kirjastoissa asiakaspalveluaikana tai osoitteessa keski.finna.fi. Verkkokirjastossa maksaessa asiakkaalla täytyy olla tiedoissaan sähköpostisoite, johon maksukuitti lähetetään.

– Konginkankaan ja Sumiaisten kirjastoissa asiakaspalvelussa voi maksaa vain käteisellä, Äänekosken kirjastolta tiedotetaan.

Velkasaldojen tyhjennys -kampanjoita on järjestetty Keski-kirjastoissa aiemminkin, mutta kampanja on ollut koronatauolla muutaman vuoden ajan.

Keski-kirjastojen käyttösääntöjen mukaisesti velkasaldo on maksettava kokonaan kerran vuodessa.

Velkasaldojen hoitaminen hyödyttää lopulta lainaajia, sillä rästimaksuista tulevat rahat ohjataan Keski-kirjastoissa uuden aineiston hankintaan.