Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoskella kerätään vauvatarvikkeita lähetettäväksi Ukrainaan

Äänekoskella kerätään vauvanvaatteita ja muita vauvatarvikkeita lähetettäväksi Ukrainaan äitiyspakkauksen tapaan. Ukrainassa on parhaillaan pula lastenvaatteista. Äänekosken keräys keskittyy vauvojen tarvikkeisiin, joten toivottujen vaatteiden maksimikoko on 86.

– Äänekoskelta vaatteet lähtevät Jyväskylään ja sieltä edelleen Pirkanmaalle, jossa vapaaehtoiset kokoavat niistä paketteja äitiyspakkauksen tapaan. Valmiit pakkaukset matkaavat takaisin Jyväskylään, josta on kuljetusreitti Ukrainaan, kertoo yhtenä keräyksen aktiivina toimiva äänekoskelainen Kaarina Heiskanen.

Keräyspaikka on Slava Ukrainin sivusiipi Äänekosken vanhalla seurakuntatalolla Kautonkadulla. Keräyspäivät ovat tuleva lauantai 13. toukokuuta kello 10-14 ja tuleva maanantai 15. toukokuuta kello 15-17.

Suolahdessa keräys on Asemakadulla Via Dialla paikan aukioloaikoina aina perjantaihin 19. toukokuuta asti.

Yhteen vauvapakkaukseen tarvitaan Heiskasen mukaan noin kahdeksan koon 50-86 bodyja, noin 10-12 potkuhousuja, puolipotkareita tai housuja, noin kolme unihaalaria eli trikoisia kokohaalaita, puseroita, LV saippua, kosteuspyyhkeitä, kaksi uutta harsovaippaa ja lisäksi käytettyjä, vaippapaketti, tuttipullo, tuttiosa, tutti, peitto sekä pussilakana, kaksi aluslakanaa, kaksi tyynyliina ja ohut tyyny, kylpy- sekä pyllypyyhe, lämmin ja ohut haalari, villavaatesetti, sukkia sekä villasta että tavallisia muutama pari, lelu, ohut ja lämmin lakki, töppöset, villapeitto, fleecepeitto, kosteusalusta sekä kestoliivinsuojia. Lisäksi tarvitaan myös vauvalaatikoita.

– Kaikkia avustuspakkauksen tavaroita ei tarvitse koota, vaan voi lahjoittaa sen, mitä sopivasti liikenee, Heiskanen lisää.