Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koiviston päiväkodin kustannusarvio kasvoi lähes miljoona euroa – valtuutetuilta kritiikkiä kustannusten noususta

Koiviston uuden päiväkodin rakentamiseen on varattu tämän vuoden talousarvioon 1,5 miljoonaa euroa. Summa ei kuitenkaan riitä hankkeen toteuttamiseen ja tänään kokoontunut valtuusto päätti yksimielisesti muuttaa hankkeen sitovaksi kustannusarvioksi 2,4 miljoonaa euroa.

Urakoitsijoiden tarjoukset ylittivät hankinnalle valtuustossa hyväksytyn kokonaiskustannusarvion.

– Hanke on hyvä ja tarpeellinen, mutta ihmettelemme, miten paljon kustannukset ovat nousseet, kysyi valtuutettu Tarja Pullinen (kok.)

Tekninen johtaja Tommi Rautjärvi totesi, että asiassa ei ole selitettävää.

– Hinta on kilpailutuksen tulos. Urakkatarjoukset olivat lähellä toisiaan ja tämä on tämän päivän hinta hankkeelle.

Valtuutettu Leila Lindell (kesk.) muistutti, että Koiviston alueelle on tärkeää saada uusia asukkaita.

– Kustannukset ovat nyt jo yli 30 prosenttia kalliimpia alkuperäisestä arviosta. Kouluun suunniteltiin muun muassa uusi väestösuoja, joka osaltaan päästi kustannukset karkaamaan. Päiväkoti tulee rakentaa, mutta suunnitteluun ja kustannusten arviointiin pitäisi kiinnittää tarkempaa huomioita.

– Leasing-kohteissa kustannusarviot pitävät paremmin paikkaansa kuin kaupungin omissa kohteissa.

Rautjärvi vastasi, että tämäkin hanke on leasing-rahoituskohde.

– Väestösuojan rakentamisvelvoite nostaa hankkeen hintaa sekä myös puurakentaminen. Säästöä tulee yhteisistä toiminnoista, kun rakennuksesta tulee koulun laajennus.

Valtuutettu Harri Piilonen (kesk.) oli hyvillään, että viheralueelle saadaan vetovoimaa, mutta kyseenalaisti kaupungin sopimusinsinööritoimisto Rambollia.

– Suunnitelmissa on vaikka minkälaista häkkyrää ja nurkkaa.

Valtuutettu Jorma Kiviranta (kok.) puolestaan lisäsi, että kustannusarvio on ylitetty jo 60 prosentilla.

– Joulukuussa olisi jo pitänyt tietää hankkeen kokonaiskustannus. Varsinainen markkinoiden kustannusnousu on ehkä 20 prosentin luokkaa.

Koiviston nykyinen päiväkoti toimii väliaikaisissa vuokratiloissa. Tilatarve on arvioitu pitkäaikaiseksi eivätkä Koiviston koulun nykyiset tilat mahdollista päiväkotitoimintaa. Päiväkoti on tarkoitus rakentaa koulun yhteyteen toteutettavana laajennuksena.