Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messutapahtuma houkutteli runsaasti kävijöitä Äänekosken Pankkarille – monelle jo useamman vuoden perinne

Äänekosken Pankkarilla pidetyt Biotalous-, juusto- ja yleismessut keräsivät runsaasti kävijöitä. Yleisö vaelteli hyväntuulisesti ympäriinsä ja tutustui näytteilleasettajien pisteisiin. Tapahtumalavalla nähtiin esimerkiksi muotinäytös, haitarimusiikkia ja vatsatanssiesitys, joita moni pysähtyi katsomaan. Tapahtuman järjestäjä Pekka Häyhä oli tyytyväinen ja arveli kävijöitä olevan tuhansia.

– Väkeä on paljon, näytteilleasettajia on paljon. Ihmiset ovat hyvällä mielellä liikkeellä, on hienoa kun voi tavata ihmisiä ja nauttia rennosta ohjelmasta.

Äänekoskelaiset Jyri Paananen, Marika Parkatti ja Kaisa Paananen ovat käyneet messuilla joka vuosi ja pitivät tunnelmasta. Seitsemänvuotias Kaisa aikoi mennä rohkeasti nosturin kyytiin, joka nosti lapsia korkeuksiin.

– Täällä ulkona vaikuttaa olevan vähemmän porukkaa kuin viime vuonna, mutta emme ole käyneet vielä sisällä.

Sirpa Laakso, Matti Tirkkonen ja pojanpoika Jare Rautiainen olivat mökille menossa, mutta messut piti käydä kiertämässä.

– Perinteisesti ollaan joka vuosi täällä käyty. Tulimme juuri, mutta on löytynyt jo mukaan kyniä ja kärpäslätkä.

Tuomas Korhonen sekä Topias ja Elias Rautiainen söivät jätskiä rannassa ja katselivat ongintaa.

– Tämä oli meille eka kerta näillä messuilla, tämähän on kiva tapahtuma. Kiersimme sisällä ja kävimme maistelemassa leipää ja pojat saivat heijastimet.

Saima Uljas oli 4H-yrittäjänä esittelemässä omia tuotteitaan.

– Ompelen itse vaatteita tytöille ja naisille, erityisesti tilauksesta. Täällä minulla on esittelyssä pussukoita ja hiusdonitseja.

Pekka Anttila oli esittelemässä yrityksensä luonnonmukaisia saippuoita ja palasampoita.

– Teemme nämä itse Laukaassa, kiinnostuneita ihmisiä on tullut ilahduttavan paljon. Nämä palashampoot ovat nyt aika suosittuja ja luonnonmukaisuus kiinnostaa nykyään ihmisiä.

Luonnonvaratuottajaksi opiskeleva Eila Janhonen esitteli muun muassa horsmankukkasiirappia ja kaarnikka-tähtianis- ja väinönputki-tähtianis- valmisteita.

– Kerään ja valmistan ja suunnittelen tuotteet itse. Haluan tuoda esiin, mitä kaikkea sieltä luonnosta löytyy ja mihin niitä voi käyttää.