Äänekosken Huiman kauden avaus siirtyi kotihalliin – Weikot halusi pelata kotiottelunsa Äänekoskella

Koripallon I-divisioona B:ssä pelaavan Huiman oli tarkoitus aloittaa kautensa Weikkojen vieraana Jyväskylässä, mutta poikkeuksellisesti torstainen ottelu pelataankin Äänekoski Areena Pankkarilla.

Isoimpana syynä ottelun pelaamiseen Äänekoskella on jyväskyläläisten kotisalin Gradian pieni 200 katsojan rajoitus, kun näin korona-aikana Pankkarille yleisöä mahtuu 650 ja tilat ovat muutoinkin väljemmät.

Aiemmilla kausilla paikallispelit ovat houkutelleet Jyväskylään myös paljon äänekoskelaisia katsojia, ja tähän molemmat joukkueet halusivat varautua tälläkin kertaa. Poikkeuksellisesti myös Huiman kausikortit käyvät sisäänpääsyyn, vaikka äänekoskelaiset ovatkin ottelussa vierasjoukkue.

Koripalloliitto on vaatinut tulevalle kaudelle seuroilta areenasuunnitelman otteluiden järjestämiseksi, jolla on tarkoitus ehkäistä koronan leviämistä yleisötapahtumissa.

– Halutaan itsekin olla vastuullisia, ja senkin takia suunnitelman tekemiseen on panostettu. Totta kai toivotaan että meidän kautta epidemia ei leviäisi, ja sitä kautta saataisiin kausikin pelattua turvallisesti, Huiman edustuskoripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto kertoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yleisön kanssakäymistä rajoitetaan turvaväleillä katsomossa ja useammilla uloskäynneillä, ja ottelutapahtumissa onkin tärkeää noudattaa ohjeistuksia joita on antamassa useampi ihminen.

Huima myös jakaa kertakäyttömaskeja jo hallin ulkopuolella, ja myy hallissa seuran logolla varustettuja kestomaskeja. Tavoite onkin, että kaikilla katsojilla maski olisi, ja otteluita tultaisiin katsomaan ainoastaan terveinä.

Huiman ja Kipinän ennakkotunnelmia tulevaan kauteen tiistaina ilmestyvässä Sisä-Suomen Lehdessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut