Vastoinkäymisten kautta takaisin voittojen tielle – yö sairaalassa ei hidastanut Scottia

Vastoinkäymisten kautta takaisin voittojen tielle – yö sairaalassa ei hidastanut Scottia

1B-divarissa Huiman lähtökohdat sunnuntaiseen otteluun eivät luvanneet paljoa. Painajaismaisen perjantaina saldo oli kolme loukkaantunutta, yksi sairaalayö, paluu Äänekoskelle neljältä aamuyöllä ja seuraavaan peliin valmistautumisen jääminen nollille.

Pankkarin lehtereillä jännitettiinkin ottelun alussa lopputulosta enemmän kotijoukkueen kokoonpanoa. Jalkavammastaan huolimatta pelaamaan pystynyt Joni Pohjonen (16/11) satutti heti alussa jo perjantaina loukkaantunutta kättään, mutta pystyi lopulta palaamaan kentälle.

KaVaughn Scottin osalta painajaismainen perjantai huipentui ottelun jälkeisellä ruokatauolla ambulanssikyytiin ja sairaalayöhön Lahdessa, mutta toipilas sai lääkäriltä luvan kokeilla pelaamista sunnuntaina.

Miehen peliotteet sunnuntaina eivät viime päivien tapahtumia paljastaneet, kun Scott (25/9) raatoi kentällä reilut 35 minuuttia ja oli Huiman tehokkain.

Scottin nopea paluu pelikentille sytytti koko kotijoukkueen, ja hankala valmistautuminen oli vienyt myös suurimmat paineet. Kateissa ollut joukkuepuolustus oli sunnuntaina Huiman voiton avain Team Pajulahdesta.

Huimalle korvaamaton kaksikko oli tärkein ase hyökkäyspäässä, ja joukkue saikin lahtelaisia vastaan runnottua palloa korin alle.

- Ei mitään hirveitä onnistumisia, mutta työmoraali oli kohdillaan. Hyökkääminen ei vieläkään ollut kauhean kaunista, mutta puolustuspeli riitti voittoon. Tärkeä voitto, kun tavoitteena on 50% voittosuhde, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen huokaisee.

Huima – Team Pajulahti 74-66 (16-15, 14-16, 22-14, 22-21)

Huima: Juuso Salmi 9/2/5 syöttöä, KaVaughn Scott 25/9, Veeti Jämsen 13/6/6 syöttöä, Joona Lasarov 0/4, Kasperi Häkkinen 7/6, Roni Hälikkö 1/1, Joonas Makkonen 3/1, Joni Pohjonen 16/11.