Huima oli kahdesta kuumasta kuumempi – finaalipaikka tarjolla jo maanantaina

Perjantaina Äänekoskella käynnistyneessä I-divisioona B:n välieräsarjassa Huiman ja Team Pajulahden välisessä avausottelussa kotijoukkue oli kahdesta kuumasta kuumempi.

- Kävi sillain, että kun Äänekoskelle luvattiin kovaa myrskyä ja sitä ei ulos tullutkaan, niin päätettiin sitten itse järjestää myrsky Pankkarilla, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen naurahtaa.

Heti alusta Huima löi ottelulle tahdit aggressiivisella puolustuksellaan ja kovalla tempolla, eikä Team Pajulahti päässyt missään vaiheessa enää peliin mukaan.

- Kun 25 minuutin pelin jälkeen johdettiin jo 73-37, kyllä peli oli ohi. Mutta huomattiin myös, että kun vähän alettiin heivaamaan, niin Lahti nousi nopeasti yli kymmenen pistettä lähemmäs. He ovat vaarallinen joukkue, ja koko ajan pitää meillä pysyä fokus päällä, Koskinen toteaa.

Isännät löysivät oikeat puolustajat lahtelaisten ykkösnyrkille heti ensimmäisellä yrittämällä, ja esimerkiksi Korisliigan puolivälierissä säväyttänyt Eemi Luukkonen (10/5) onnistui KaVaughn Scottin (28/13) puristuksessa ainoastaan yhdessä pelitilanneheitossa ja sai yrityksiäkin ainoastaan neljä.

Huiman Prentiss Nixon (24/4) puolestaan pimensi lahtelaisten Roi Bymanin (2/5) puolustuksellaan. Team Pajulahden ykköspyssyksi perjantaina itsensä heitti Arttu Nykänen (22/8).

Äänekoskelaisten kaukoheittopeli ei avausottelussa ollut parhaimmillaan, mutta joukkue pelasi fiksusti palloa korin alle, josta saldona 54 pistettä.

Huimalla on mahdollisuus lunastaa lippu finaaliin maanantaina, kun ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla Lahdessa.

- Jos näin kolautetaan vastustajan itseluottamusta, ei sitä ihan päivässä korjata. Heille siinä mielessä parempi että pelataan vasta maanantaina. Mutta meidänkin pitää muistaa, että tämä oli vasta yksi peli, ja mitään ei ole vielä voitettu, Koskinen muistuttaa.

Äänekosken Huima – Team Pajulahti 

96-74 (28-16, 26-13, 24-22, 18-23)

Huima: Juuso Salmi 5/5, KaVaughn Scott 28/13, Veeti Jämsen 9/3/4 syöttöä, Joona Lasarov 0/1, Roni Hälikkö 0/0, Prentiss Nixon 24/4, Joonas Makkonen 0/1, Kalle Koivunen 8/1/4 syöttöä, Abdimaalik Yusuf 9/3, Joni Pohjonen 13/5/5 syöttöä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut