Nyt se on varmaa – Huima nousee A-divariin

Koripalloliitto on torstaina myöntänyt pääsarjojensa sarjapaikat tulevalle kaudelle, ja samalla vahvistui myös Äänekosken Huiman nousu I-divisioona A:han.

– Pari vuotta tähän on tähdätty, ja nyt päästään ottamaan seuraava askel. A-divisioonaan on paljon enemmän imua niin pelaajien kuin yhteistyökumppaneidenkin suunnalta, Huiman edustuskoripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto kertoo.

Tulevalle kaudelle Huimalla on pelaajasopimukset Kasperi Häkkisen, Veeti Jämsenin, Timi Puittisen, Santeri Mäntysen sekä amerikkalaisen Tray Boyd III:n kanssa. Neuvotteluja seurassa käydään edelleen tiiviisti sekä viime kauden pelaajien kanssa, kuin mahdollisten uusien kotimaisten kasvojenkin kanssa.

– Tärkeintä on, että sarjapaikka säilyy. Tavoite on, että oltaisiin 1A-divarin tasoinen niin organisaation kuin miehistönkin puolesta, ja ensimmäisellä kaudella katsotaan, että kuulutaanko sinne. Sitten pikkuhiljaa katsotaan, että voisiko yrittää seuraavina vuosina alkaa pärjäämään, mutta edes Korisliigaan noususta haaveilu edellyttää, että saadaan juniorityötä korkeammalle tasolle, päävalmentaja Tommi Koskinen kertoo.

Joukkueen kesäharjoittelu on jo vauhdissa vaikkei miehistö kasassa vielä olekaan. Pienenä ekstramausteena päävalmentaja Tommi Koskisen poika, tuoreen Itävallan mestarijoukkueen Swans Gmundenin apuvalmentaja Aleksi Koskinen on ollut myös auttamassa Huimassa valmentavia vanhempiaan naisten ja miesten joukkueiden kesäharjoituksissa.

I-divisioona A:ssa Huiman lisäksi tulevalla kaudella pelaavat Helsingin NMKY, Jyväskylä Basketball Academy, Kouvot Akatemia, HBA-Märsky, Munkkiniemen Kisapojat, Oulu Basketball, Raiders Basket, Tampereen Pyrintö Akatemia A, Tapiolan Honka, Torpan Pojat sekä Kristika Turku.

Tiukan taistelun Huiman kanssa I-divisioona B:n mestaruudesta keväällä käynyt Koiviston Kipinä puolestaan jatkaa B-divarissa tulevallakin kaudella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut