Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ylli" marssitti jäälle luistelevan, taistelevan ja rohkean Urhon – ensimmäisenä kynittiin Pelikaanit

Urho teki keväällä sopimuksen uuden päävalmentajan Tuomo Yläisen kanssa. "Ylli" siirtyi Urhoon Jypin U18 SM-sarjajoukkueesta. Rintamaan Jaskan kanssa aiemmin yhteistyötä tehnyt Tuomo sanoi Jaskan olleen myös isossa roolissa vaikuttamassa Urho-pestiin. Miksi Urho!

– Isoin juttu oli se fiilis ja miten Urho näyttäytyy mulle. On yhteisö takana, on yleisöä, hyvä fiilis. Seura on hyvin hoidettu. Kaiken kaikkiaan positiivinen kuva Urhosta, oli lopulta helppo valinta.

Minkälaisen Urhon haluat nähdä tulevalla kaudella?

– Luisteleva, taisteleva ja rohkea. Halutaan määrätä pelin tahdin viemällä luistelulla tila ja aika pois vastustajalta. Sitä kautta pelin aloitteet olisi meillä. Rohkeata sekä fiksua hyökkäyspelaamista.

– Tavoitteita ei vielä ole sen kummemmin määritelty. Mutta kapteeniston ja seuran kanssa on keskusteltu ja halua olisi viime kaudelta hampaankoloon jäänyt kakkospaikka kirkastaa. En näe, miksei meilläkin ole mahdollisuutta tapella siitä.

Kauden ensimmäiset tosipelit alkoivat Tikkakoskella Suomen Cupin ottelulla Vaajakosken Pelikaaneja vastaan. Suomen Cupin ensimmäinen ja ilmeisesti toinenkin kierros pelataan alkulohkoilla.

Ennakkoasetelmat olivat jonkin verran Urholle kallellaan, kun Pelikaanit sai jalkeille vain 11 kenttäpelaajaa. Myös Urhon kannattajia oli saapunut Tikkakosken jäähalliin yllättävänkin paljon.

Urho aloittikin maalinteon jo 40 sekunnin jälkeen. Jarkko Kaasinen viimeisteli maalin edestä Kristian Mäkisen ja Niko Pennasen syötöstä.

Urho hallitsi ottelun alkua mielin määrin. Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen tuli pieni sekava vaihe. Pelikaanit kilauttelivat jo maalirautojakin. Erän lopulla Urho pääsi vielä ylivoimallekin, mutta maalia se ei enää tuottanut.

Toiseen erään vieraiden vauhti lisääntyi selvästi. Ja ajassa 25:29 Urhon Atso Jauhiainen nousi keskialueelta maalin eteen ja nosti rystyllä takayläkulmaan, syöttäjinä Matias Kunelius ja Aku Kymäläinen.

Vain 46 sekuntia myöhemmin pääsi illan tehomies Valtteri Tiainen maalin edestä vapaasti lisäämään johtoa Tuomas Perhosen syötöstä.

Erän puolivälissä oli sitten Tuomas Perhosen vuoro viimeistellä Juha-Pekka Kaasisen syötöstä riiston jälkeen.

Tasan kolme ja puoli minuuttia myöhemmin asialla oli taas Valtteri Tiainen Tuomas Perhosen laukomasta paluukiekosta.

Hetki tämän jälkeen nähtiin Urhon maalivahti Jyri Pussiselta todella maaginen jalkatorjunta. Ajassa 36:39 Valtteri maalaili soololla kypärätempun täyteen, jälleen Tuomas Perhosen avustamana.

Aivan viime sekunnilla Pelikaanit kaventivat vielä Niko Pennasen istuessa estämisjäähyä. Iiro Isoahon tekemä maali haiskahti pahasti paitsiolta, mutta se kuitenkin hyväksyttiin. Toisessa erässä Urho hakkasi peräti viisi maalia kotijoukkueen kärkkyessä vastahyökkäyksiä.

Kolmas erä meni sitten enemmän pelailuksi ottelun ratkettua jo toisessa erässä. Urhon seitsemännen maalin viimeisteli 38 sekunnin pelin jälkeen Jarkko Kaasinen. Jarkko sai maalin edestä rauhassa lapioida kiekon reppuun Lasse Riitesuon ja Rasmus Luomalan komeasta esityöstä.

Jarkko oli lähellä kypärätemppuakin, mutta tolppaan kilahti.

Kotijoukkue iski vielä kertaalleen vajaa neljä minuuttia myöhemmin. Kahdella yhtä vastaan tulleen vastahyökkäyksen päätti maaliin Jasu Koljonen.

Valtteri Tiainen päätti hurjan tehoiltansa neljänteen maaliin ajassa 52:23 Juha-Pekka Kaasisen syötöstä.

Hieman reilu kaksi minuuttia ennen päätössummeria nähtiin vaarallinen tilanne, Lasse Riitesuota taklattiin päähän. Lassen pää jäi taklaajan ja alkavan päätypleksin pystytolpan väliin.

Pelikaanien Sebastian Vuorenmaa lensi ansaitusti suihkuun törkytempustaan.

Vielä 25 sekuntia ennen loppua Urhon Antti Hämäläinen nousi siniviivalta P-pisteiden väliin ja laukoi ranteella murskaavat loppulukemat 2–9 ylivoimalla.

Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat: Pelikaanien Joona Raatikainen hurjat 62 torjuntaa ja Jyri Pussinen Urho-maalilla 35 torjuntaa, joista varsinkin avauserän lukemaa (11) pidän kyllä vahvasti liioiteltuna. Tehomiehinä Urholla etunenässä Valtteri Tiainen 4+0, Tuomas Perhonen 1+3 ja Jarkko Kaasinen 2+0.

Päävalmentaja Yläinen antaa omilleen tunnustusta.

– Kokonaisuutena meni hyvin. Vähän haastetta toi vastustajan vajaa kokoonpano. Eivät siihen peilaten halunneet pelata tempopeliä.

– Meillä oli iso tarkoitus pelata laajalla rosterilla neljän kentän rytmiä. Hyvin kärsivällisyys riitti. Saatiin toiseen erään tulostakin taululle mikä helpottaa tietenkin omaa peliä, kun vastustajan usko voittoon hiipuu. Hienoja hyökkäyspään onnistumisia. Vastustajalla ei oikein missään vaiheessa riittänyt paukut pienellä rosterilla taistella voitosta.

Urhon pelit Cupissa jatkuvat jo sunnuntaina Suolahden jäähallissa, kun vieraaksi saapuu Warkis, Varkaudesta. Ottelu alkaa klo 19.30. Tämän jälkeen alkaa sitten jännitys toisen kierroksen vastustajista.