Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HuimaUrho voittoon kotikentällään – Joni Terho esitteli konkarin elkeitä kahdella maalillaan

Paahteinen lauantai-iltapäivä houkutteli varsin runsaslukuisen yleisön Suolahden nurmen katsomoon, kun HuimaUrholla oli Nelosessa vastassa sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva JJK/Cityketut.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja alkuun näyttikin, että vieraat olivat tulleet vaan selviämään ottelusta. Pikkuhiljaa myös JJK pääsi otteluun mukaan, tosin osin kotijoukkueen syöttövirheistä.

HuimaUrho piti kuitenkin vieraat pois paraatipaikoilta. Hieman ennen jakson puoltaväliä Mo Bisar pääsi yksi läpi. Mo ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut, vaan pallo meni varmalta näyttäneessä paikassa ohi.

Hetkeä myöhemmin sitten sama mies pinkoi uudestaan läpi. Enää mies ei erehtynyt. Mo harhautti maalivahdin ja laittoi pallon tyhjään rysään.

Maalin jälkeen tuli HuimaUrholle pieni suvantovaihe lievän hätäilyn seurauksena. Sitä kautta JJK sai muutaman paikan, jotka kotijoukkueen puolustus kuitenkin selvitti. Tauolle mentiin lukemissa 1–0.

JJK aloitti toisen jakson terävästi. Vain kolmen minuutin jälkeen Amin Yousuf Anwar pääsi laidasta karkaamaan. HuimaUrhon maalivahti Teemu Tervakangas oli seuranneessa laukauksessa hyvin mukana, mutta pallo lirui kuitenkin kahden tolpan kautta maaliin.

Tästä kotijoukkue sisuuntui hieman ja alkoi luomaan painetta. Kun jaksoa oli takana vartin verran, pääsi Ville Ahola murtautumaan laidasta. Ville syötti maalin eteen kapteeni Joni Terholle, eikä Joni paikastaan erehtynyt.

Kolme minuuttia myöhemmin HuimaUrho sai kulmapotkun. Pallo saatiin jo maaliviivalle, mutta ei sen pidemmälle. Maalivahdin torjunnan kautta pallo oli jälleen Joni Terholla, joka niittasi pelivälineen varman oloisesti reppuun.

Lopussa ei maaleja enää nähty. Kotijoukkueen maalinsuulla vartioinut Teemu sai pari kertaa ottelussa venyä parhaimpaansa. Nuo pari haamutorjuntaa yhdessä Terhon maalailun kanssa takasivat komean 3–1-kotivoiton.

Joni tiivisti ottelun tuoreeltaan:

– Vaikea peli paahteisessa kelissä. Ketut oli pallollisesti vähän edellä. Saivat onneksi luotua vain muutaman vaarallisen paikan, jotka sitten Teme hoiti kyllä loistavasti.

– Tarvittava kuitenkin tehtiin tänään. Joukkueessa on loistava henki ja se näkyy pisteiden muodossa hienosti tällä hetkellä. Mennään eteenpäin.

Seuraavan kerran HuimaUrho on Nelosessa tulessa perjantaina 26.8. klo 19 jälleen Suolahden samettisella nurmella. Vastaan tuolloin saapuu LPK, jonka rinkiin kuuluu myös ainakin yksi entinen veikkausliigapelaajakin.

Kuvateksti 1: Joni Terhon maalit toivat HuimaUrholle voiton. Kuva, Mikko Huttunen

Kuvateksti 2: Maalivahti Teemu Tervakangas esitti pari huipputorjuntaa. Kuva, Mikko Huttunen