Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murskaamon jää petti jo toistamiseen Urhon alta – peli jatkettiin loppuun Peurungassa

Lauantaina Urhon vieraaksi Murskaamoon saapui sarjakärki PEPO Lappeenrannasta. Ottelun isäntänä toiminut Äänekosken kaupunki tarjosi otteluun vapaan sisäänpääsyn. Lisäksi myös STIG RY oli järjestänyt otteluun ohjelmaa.

Ennen illan ottelua PEPO oli hävinnyt vain yhden ottelun ja päästänyt selkeästi vähiten maaleja. Kahdeksassa ottelussa lappeenrantalaisten verkko oli soinut vain yksitoista kertaa. Kun taas Urho puolestaan oli kokenut kotonaan vain yhden tappion edellisenä lauantaina paikallisvastustajalle. Vauhdikas iltapäivä oli siis luvassa.

Ottelun ensimmäiseen erään Urho tuli loistavalla jalalla. Vahva alkupaineistus tuotti myös nopean maalin. Kovan karvauksen seurauksena lopulta Matias Kunelius pääsi lurittamaan Urhon nopeasti johtoon. Syöttäjinä maaliin olivat Valtteri Tiainen ja Aku Kymäläinen. Maali näytti hieman livahtavan vieraiden maalivahdin suojuksista. Tämän jälkeen ottelu soljui päästä päähän ja molemmilla oli omat tonttinsa maalintekoonkin, Urholla ehkä vaarallisimmat paikat. Maaleja ei kuitenkaan enempää erässä nähty.

Erätauolla STIG RY järjesti kilpailun, jossa heitettiin kiekkoa katsomotasanteelta kohti keskipistettä. Kilpailun ensimmäinen osanottaja hyödynsi hienosti osittain vielä märän jään ja heitti ensimmäisellään kiekon vain 20 sentin päähän keskipisteestä. Muut kilpailijat eivät päässeet lähellekään.

Kisan jälkeen joukkueet luistelivat jäälle ja sitten alkoikin tapahtua kummia. Pelaajia kerääntyi laitamille ja katseet osoittivat jäähän. Välissä palohälytyskin tyhjensi yleisön pihallle. Aika nopeasti yleisön palattua sisälle selvisi, että jäässä oli jo toistamiseen kauden aikana ongelmia. Pitkän aikaa jäätä yritettiin korjata, mutta lopulta ottelun jatkaminen Suolahdessa katsottiin mahdottomaksi. Joukkueenjohtaja Tapio Saaristolla oli liiton sääntöjen mukaan kaksi tuntia aikaa löytää korvaava jäähalli, onneksi löytyi melko nopeasti. Pienen selvittelyn jälkeen kuulutettiin 420 päiselle yleisölle, että ottelu jatkettaisiin loppuun Peurungan jäähallissa klo 19.00 alkaen samana iltana.

Toisen erän Urho pelasi aikamoisessa hurmiossa, siirtymisestäkin huolimatta. Paikkoja luotiin solkenaan ja maalipuitakin kolisteltiin. Erän ainoasta vastasi kuitenkin PEPO reilun parikymmentä sekuntia ennen erän loppua. Maalitekijänä Petja Summanen, jota ainakin Riitesuon Lasse on kehunut jopa sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Henri Pennanen pääsi huudattamaan myös Peurunkaan tullutta yli sadan henkilön kotiyleisöä ajassa 48:20. Syötön maaliin tarjosivat Heppu Malmstedt ja Kristian Kujala. Tämä riitti tasaisessa kärkiväännössä täyteen pistepottiin. Maalivahtien torjunnat kertoivat myös tasaisesta ottelusta. Joni Mikkola Urhon maalinsuulla torjui 33 kertaa ja vieraiden maalilla Niko Keskinen 37 kertaa. Urho sai voiton myötä reilusti balsamia vieraissa PEPOlle kärsityn ruman tappion haavoihin. Samalla Urho nousi tasapisteisiin sarjan muiden kärkijoukkueiden kanssa. Erikoinen ottelu, joka kesti kaikkiaan neljä ja puoli tuntia.

– Hyvä tasainen kärkivääntö. Ehkä paremmalla viimeistelyllä ei olisi tuollaista nitroloppua tarvinnut pelata. Meillä oli mielestäni selkeästi paremmat maalipaikat. Läpi koko ottelun hyvä, uhrautuva viisikkopuolustus ja perusvarma maalivahtipeli olivat tietenkin voiton avaimina. Myös joukkueena pelaaminen ja laajuus olivat meidän vahvuuksiamme eilen. Totesi päävalmentaja Tuomo Yläinen sunnuntaiaamuna.

– Harmittava tilanne, kun joudutaan ennätysyleisön edestä siirtymään pois, mutta ei näille voi mitään. Hallin henkilökunta tekee ja teki parhaansa saadakseen jään pelikuntoon, eikä heitä voi syyttää mistään. Näitä vaan sattuu, jatkoi ”Ylli”

– Isot kiitokset huikealle, ennätykselliselle kotiyleisölle, josta yli sata henkeä siirtyi vielä Peurunkaan ottelua seuraamaan. Erittäin hienoa sitoutumista joukkuetta kohtaan, hatunnosto tälle, kapteeni Sami Pekkala lausui kuin yhdestä suusta ”Yllin” kanssa.

Urhon kausi jatkuu vielä loppuvuoden puolella kolmella vieraspelillä. Murskaamoon palataan ensi vuonna lauantaina tammikuun 14. päivä, jolloin vieraaksi saapuu ValKI, Valkealasta. Kiekko tippuu jäähän klo 16.00.