Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urholta vaisu esitys, pisteet silti mukaan

Urho matkusti lauantaina Jyväskylään liiga-areenan kirkkaisiin valoihin Vaajakosken Pelikaanien vieraaksi.

Ennakkoasetelmat eivät kotijoukkueelle luvanneet helppoa iltaa. Syksyn aikana joukkueet olivat kohdanneet kolmesti, kerran Cupin ottelussa ja kahdesti sarjassa. Urho oli voittanut kaikki aiemmat kohtaamiset selvin lukemin. Myös Pelikaanien tilastot oli ennen illan ottelua synkkää luettavaa. Kymmeneen otteluun Pelikaanit oli tehnyt vain 23 maalia ja päästänyt peräti 84 omiin. Pistelaarissa ei ensimmäistäkään pistettä. Maaliero keskinäisissäkin otteluissa oli 26-5 kolmen kohtaamisen jälkeen (Cupin ottelu mukaan laskettuna)

– Toivotaan, että me viemme peliä heti alusta asti. On pelaajien asenteesta kiinni, ovatko he riittävän nöyriä työntekoon ja viisikkona pelaamiseen, näin lausui päävalmentaja Tuomo Yläinen ennen ottelua.

Aika nopeasti ottelun alun jälkeen oli selvästi havaittavissa, että Urhon asenne ei ollut ihan timanttisessa iskussa. Edellisen hurjavauhtisen kärkikamppailun jälkeen ero tempossa oli iso.

Juha-Pekka Kaasinen vei kuitenkin vieraat johtoon kiekonriiston jälkeen ajassa 2:51, maalia juonimassa oli myös Kristian Kujala.

Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Matias Kunelius vei viivakudilla Urhon jo kahden maalin karkumatkalle, syöttäjinä maaliin Aku Kymäläinen ja Lasse Riitesuo. Maali syntyi ylivoimalla.

Hetken näytti jo siltä, että Urho karkaa isänniltään. Mutta erän lopulla kotijoukkue pääsi otteluun mukaan. Miska Heino yllätti pienestä kulmasta Jyri Pussisen.

Toisessa erässä Urho hallitsi erän alkupuolta mielin määrin. Paikkoja luotiin solkenaan, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu ennen erän puoltaväliä. Ajassa 31:48 lopulta Jarkko Kaasinen vei Urhon jälleen kahden maalin johtoon, syötön maalin eteen tarjosi Henri Pennanen, toisena syöttäjänä Juha-Pekka Kaasinen.

Pelikaanit kuittasivat kuitenkin nopeasti ylivoimalla 17 sekunnin jälkeen, maalintekijänä Jere Viinikainen. Heppoisesti vihellettyä jäähyä istui Tuukka Halttunen.

Urho pääsi vielä erän lopulla ylivoimalle, kun kotijoukkueella oli pitkään kuusi pelaajaa jäällä. 20 sekuntia ennen erän päätössummeria Antti Hämäläinen laukoi kiekon puikoista sisään ylivoimalla. Syötön Antin maaliin antoivat Henri Pennanen ja Tuomas Perhonen.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli pakotettu vaihtamaan maalivahtia, maalilla aloittanut Antti Varis loukkaantui hieman mystisesti kiekon ollessa jo toisessa päässä ennen erän puolta väliä. Maalille luisteli Juuso Kopra.

Jarkko Kaasinen pääsi heti vaihdon jälkeen läpiajoon ja Kopra oli yllätetty oltuaan kentällä vain 11 sekuntia. Syöttäjinä ylivoimamaalissa Juha-Pekka Kaasinen ja Roni Savolainen.

Reilut pari minuuttia myöhemmin Jere Viinikainen toi vielä kotijoukkueen taisteluun pisteistä illan toisellaan. Pelikaanit virittelivät loppuun vielä kiriäkin, mutta kiri jäi lopulta torsoksi.

Näin Urho saalisti täyden pistepotin hyvin vaisun esityksen jälkeen lukemin 3–5. Maalivahtien torjunnat ottelussa kertoivat Urhon olleen niskan päällä, vaikka esitys ei parhaasta päästä ollutkaan. Jyri Pussinen torjui yhteensä 19 kertaa ja Pelikaanien kaksikko Varis/Kopra yhteensä 34 torjuntaa. Urho nousi voiton myötä ainakin hetkeksi sarjan jaetulle kärkipaikalle.

Päävalmentaja Yläinen tuumasi ottelun jälkeen:

– Ottelusta tuli meille hieman vaikea, kuten pikkaisen ehkä pelkäsinkin. Pikkusen löysää meillä, mikä näkyy eritoten maalinteossa ja tylyydessä. Ei saatu sitä tulosta revittyä, mikä olisi vastustajan moraalia syönyt.

– Kypärän alla ajatus siitä, että tulossa on helpompi peli. Mietitään ehkä omat tehopisteet edellä. Se ei kuitenkaan paljoa tarvitse tässä pelissä keskittymisen karata. Tunne ja kamppailu sekä myös asenne ja halu ovat kuitenkin isossa roolissa jääkiekossa.

– Pelillisesti kuitenkin hallittiin silti peliä ja luotiin enemmän maalipaikkoja sekä kaivettiin pisteet matkaan

Urholla vielä kaksi vieraspeliä, ensin Leppävirralla 3.12. ja sitten Suonenjoella 10.12 ennen joulutaukoa.