Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kipinä starttaa kevätkautensa sunnuntaina – haaveissa pudotuspelipaikka I-divisioona A:ssa

Koripallon I-divisioona A:n joulutauko on vietetty, ja Koiviston Kipinän osalta kevätkausi käynnistyy sunnuntaina, kun sarjataulukon häntäpäässä majaileva Oulu Basketball vierailee Liikuntatalolla.

Äänekoskelaisen sarjanousijan syyskausi sujui mallikkaasti, kun 11 ottelusta joukkue kairasi kuuden voiton ja viiden tappion saldon, joka oikeuttaa sarjataulukon kuudennelle sijalle ja paikkaan tiiviissä keskikastissa.

– Syyskausi sujui kelvollisesti, mutta täysin tyytyväinen ei voi olla. Olisi voinut saada yhden tai kaksi tiukkaa ottelua käännettyä voitoksi. Tavallaan kyllä tiedettiin, että pystytään haastamaan joukkue kuin joukkue tässäkin sarjassa, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo summaa.

Maltillisin tavoittein kauteen lähtenyt Kipinän on kuitenkin lunastanut paikkansa sarjassa jo syyskauden otteillaan. Kevätkauteen joukkue lähtee odottavaisin mielin katsomaan mihin rahkeet keväällä riittävät.

– Peli kerrallaan edelleen katsotaan, edetään ottelu kerrallaan ja jokaista ottelua tietysti lähdetään voittamaan. Treeneissä juuri joukkueen kesken puhuttiin, että olisihan se kiva päästä playoffeihin ja aloittaa vielä vaikka kotonakin, mutta me ei oteta mitään menestyspaineita, Hautsalo kertoo.

Sarjan häntäpään joukkueet ovat joulutauon aikana vahvistuneet, ja sarjataulukon katselulle ei pidä antaa liikaa painoarvoa ennen kevätkautta. Kipinän sunnuntainen vastustaja Oulu Basketball on 12 joukkueen sarjassa 11. voitettuaan syyskaudella kaksi ottelua.

Kipinä Basket kaatoi oululaiset vieraskentällä kauden avausottelussa 15 pisteellä, mutta etukäteen sunnuntaina ottelua ei ole Kipinälle vielä taputeltu.

Äänekoskelaisjoukkue on ollut pitkälti amerikkalaisvahvistustensa varassa kuluvalla kaudella, kun Brian Cameron (28.3/7.6/7.4 syöttöä), Ar’Mond Davis (27.7/11.0) ja Chris Paul (16.4/7.7/4.6 syöttöä) on tilastoinut yli kaksi kolmasosaa joukkueen tehoista.

– Uskoisin että kotimaisilta pelaajilta voidaan tälläkin kaudella odottaa tason nostoa, ja toivottavasti heidän hyvät otteensa harjoituksissa tulevat näkymään myös peleissä, päävalmentaja toivoo.

– Jos jotain positiivista yllättäjää miettii, niin Sami Salmenkivi (2.6/4.1) on valmentajalle kiva roolipelaaja. Tekee pyyteettömästi mitä pyydetään, eikä valittele vaikkei tulisi paikkoja tai pisteiden valossa onnistumisia eikä sitä myötä näy tilastoissa miten tärkeää työtä tekee, Hautsalo kehuu.

Sunnuntain otteluun Kipinä ei pääse täydellä kokoonpanolla, Oskari Savolainen sekä pitkäaikaispotilas Jarmo Uecker puuttuvat riveistä varmasti, ja Eeti Variksen ja Ville Virtaharjun pelikunto ratkeaa vasta aivan ottelun alla.