Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huimalle laiha saalis Järvenpäästä

Koripallon I-divisioona A:ssa Äänekosken Huima joutui perjantaina kärsijäksi, kun Raiders Basket piti kynsin ja hampain kiinni mahdollisuudestaan päästä mukaan kevään pudotuspelikarkeloihin.

Ottelun avauspuolisko Järvenpäässä sujui äänekoskelaisten komennossa, ja parhaimmillaan Huima kasvatti johtonsa jo 11 pisteeseen hetkeä ennen puoliaikaa.

Kotijoukkue oli kuitenkin vahvempi ottelun jälkimmäisellä 20 minuuttisella, Raiders Basket kampesi itsensä ensin kolmannella jaksolla itsensä mukaan peliin ja päätösneljänneksen alussa otti pelin hallintaansa.

Huiman kone yskähteli lopussa, ja tärkeät sarjapisteet jäivät Järvenpäähän. Sarjataulukossa Huima on tappion myötä neljäntenä, tasapisteissä Kipinä Basketin kanssa ja kahden pisteen päässä toiselle sijalle nousseesta JBA:sta.

Itse ottelussa Huiman kärki jäi kapeaksi hyökkäystehoissa, kun kolmikko Zach Naylor, Deontaye Buskey ja Samatar Abokar tekivät joukkueen 91 pisteestä yhteensä 79.

Huiman runkosarjasijoitus ratkeaa ensi sunnuntaina, kun Bisons Loimaa vierailee Pankkarilla. Kotiedun joukkue on jo varmistanut, mutta neljänneltä sijalta päätösviikonloppuun lähtevä Huima voi parhaimmillaan nousta vielä toiseksi.

I-divisioona A:n sarjataulukossa keskisuomalaiset joukkueet ovat vallanneet sijat 2-4, ja runkosarjan päätöskierros ratkaisee joukkueiden järjestyksen. Mikäli kaikki kolme päätyvät tasapisteisiin, on Kipinä joukkueista vahvin, Huima seuraava ja JBA heikoimmassa asemassa.

Kaksi pistettä äänekoskelaisjoukkueiden edellä oleva Jyväskylä Basketball varmistaa voitolla toisen sijansa, ja mikäli niin käy, riittää Kipinälle oman pelinsä voitto kolmannen sijan varmistamiseksi jättäen Huiman neljännelle sijalle. Mikäli taas JBA päätöskierroksella häviää Pyrintö Akatemialle, voivat Huima tai Kipinä nousta sarjataulukon toiselle sijalle. Kipinän toinen sija vaatisi siis jyväskyläläisille tappion ja Kipinälle voiton omasta ottelustaan.

Huiman toinen sija vaatisi molempien paikallisvastustajien tappion omissa otteluissaan sekä voiton viemistä runkosarjan voiton jo varmistaneesta Bisons Loimaasta.

Raiders Basket – Äänekosken Huima 98-91 (23-26, 24-31, 28-18, 23-16)

Äänekosken Huima: Zach Naylor 35/18/9 syöttöä, Veeti Jämsen 3/1/4 syöttöä, Deontaye Buskey 27/2, Joona Lasarov 2/4, Kasperi Häkkinen 0/0, Joonas Makkonen 0/0, Samatar Abokar 17/8, Santeri Mäntynen 7/1.