Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huima kaatoi sarjakärjen juuri pudotuspelien alla

Äänekosken Huiman oljenkorsi sarjataulukon neljännen sijansa paranteluun koripallon I-divisioona A:ssa oli ohkainen, kun runkosarjan päätösottelussa Pankkarille asteli vastaan runkosarjan voittaja Bisons Loimaalta.

Kotijoukkueen kone yskähteli avausjaksolla hyökkäyspäässä, mutta joukkue onnistui tekemään korinteon vaikeaksi myös loimaalaisille. Ennen toisen neljänneksen puoltaväliä Huima kampesi itsensä kuskin paikalle, jota ei enää sarjan kärkijoukkueelle luovuttanut.

Ero äänekoskelaisten hyväksi kasvoi tasaisesti ottelun edetessä, vaikkei ratkaisevaksi missään vaiheessa kasvanutkaan. Runkosarjan voittajan kaataminen juuri pudotuspelien alla kertoo olevan Huiman hyvässä vireessä, kun kevään ratkaisuottelut kolkuttavat ovella.

Vuoden olkapäätään kuntouttanut Joni Pohjonen (4/10) on tervetullut lisä Huiman kokoonpanoon pudotuspelejä varten. Korinteko ottelussa oli jälleen vahvasti amerikkalaisten Zach Naylorin ja Deontaye Buskeyn harteilla, mutta tasaisen varmasti kaksikko pussitti jällleen yli 30 pistettä mieheen.

Vaikka Huima hoiti oman osuutensa voittamalla runkosarjan viimeisen ottelunsa, on äänekoskelaisten sijoitus sarjataulukossa silti neljäs Kipinän ja JBA:n voitettua myös omat ottelunsa.

Jo keskiviikkona alkavissa puolivälierissä Huima kohtaa runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen Torpan Pojat. Äänekoskelaisilla on pudotuspelisarjassa kotietu, ja seuraavalle kierrokselle selviää kahdella voitolla.