Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallon 1A-divarissa nähdään keskisuomalainen välieräsarja – Kipinä haastaa JBA:n perjantaina käynnistyvässä ottelusarjassa

Koripallon I-divisioonassa kausi jatkuu enää neljän joukkueen osalta. Äänekoskelainen Kipinä Basket haastaa perjantaina alkavissa välierissä Jyväskylä Basketball Academyn. Toisessa välieräparissa kohtaavat Bisons Loimaa ja Äänekosken Huiman jatkosta pudottanut Torpan Pojat.

Puolivälierissä äänekoskelaiset kaatoivat Helsingin NMKY:n puhtaasti kahdessa ottelussa, aivan kuten JBA omassa puolivälieräsarjassaan HBA-Märskyä vastaan selvisi jatkoon tappioitta.

Runkosarjakaudella joukkueet voittivat toisensa kertaalleen, JBA kaatoi marraskuussa Kipinän Liikuntatalolla lukemin 114–80 ja äänekoskelaiset hakivat 9 pisteen revanssin Jyväskylästä helmikuussa.

Sarjataulukossa jyväskyläläiset olivat piirun verran Kipinää korkeammalla, ja toisen sijansa ansiosta JBA:lla on ottelusarjaan kotietu kolmanneksi sijoittuneita äänekoskelaisia vastaan.

– JBA on tottakai HNMKY:tä kovempi vastus. Meidän pitää pystyä vastaamaan heidän liikkeeseen ja aktiiviseen pelaamiseen. Meidän pitää puolustaa aktiivisesti, ja hyökkäyksessä peli pitää saada uudestaan liikkeelle nopeasti, jos se seisahtuu, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kertoo.

Kipinä johtaa sarjan pistetilastoa, ja hyökkäysvoimaa joukkueesta löytyy etenkin amerikkalaiskolmikosta. Brian Cameron (27,1/7,8/7,9 syöttöä), Ar’Mond Davis (26,6/10,5) ja Chris Paul (18,4/9,4/5,9 syöttöä) oovat olleet loistava löytö äänekoskelaisten taustajoukoilta.

Suomalaispelaajista etenkin Ville Virtaharju (12,8/5,3), Sami Marouf (7,3/4,6) ja Sami Mäntymaa (10,7/4,0) ovat tukeneet amerikkalaiskolmikkoa hyökkäyspäässä, ja onnistumisia näiltä ja muiltakin kotimaisilta pelaajilta tarvitaan välieräsarjassakin.

Kokeneemman Kipinän kannalta lienee sitä parempi, mitä nopeammin joukkue saisi sarjan katki, kun taas ottelusarjan jatkuminen sataa enemmän nuorten jyväskyläläisten laariin.

Jyväskyläläiset laittavat Kipinä Basketille kovan haasteen tasaisuudellaan. JBA:lta löytyy kaksi viisikollista pelaajia, joiden tehokkuuskeskiarvo on yli 10, ja lisäksi seitsemällä pelaajalla on kaksinumeroinen pistekeskiarvo.

Äänekoskelaisittain ilahduttavasti JBA:n aloitusviisikkoon mahtuu kaksi Huiman kasvattia, joukkueen tehotilastoa johtava Juuso Salmi (12,9/6,1/5,2 syöttöä) sekä joukkueen ahkerin kolmoslinko Kalle Koivunen (15,1/3,0).

– Välieräsarjassa tulee varmasti sekä hyviä että huonoja hetkiä, ja meidän onnistumista tulee määrittämään se miten päästään niistä huonoista hetkistä yli. Selvät voitot puolivälierissä antavat tottakai joukkueelle itseluottamusta, mutta JBA on ihan erilainen tason mittari, ei voida tuudittautua edellisiin peleihin, Hautsalo toteaa.

Välieräsarja alkaa tänään perjantaina Jyväskylässä, ja jatkuu Liikuntatalolla maanantaina. Kolmesta voitosta katkeava ottelusarja saattaa olla ensimmäistä kertaa katkolla Jyväskylässä ensi torstaina.

Tarvittaessa joukkueet kohtaavat vielä Äänekoskella neljännessä ottelussa ensi viikon sunnuntaina ja Jyväskylässä mahdollisessa viidennessä ottelussa 12.4.