Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HuimaUrholle kova päänahka kotiavauksessa

Perjantai-illan aurinkoisessa kesäsäässä Äänekosken liikuntapuiston tekonurmella oli ohjelmassa HuimaUrhon edustusmiehistön kotiavaus Itäisen alueen Nelosen lohko C:ssä. Vastustajaksi saapui sarjan ehdottomiin suosikkeihin Rangersin ohella kuuluva KaPa-51, Kangasniemeltä.

Ennakkoasetelmien mukaan ottelusta oli tulossa tasainen. Viime kaudella kangasniemeläiset olivat kertaalleen maalin verran parempia ja kertaalleen ottelu päättyi joukkueiden välillä tasan. KaPa-51 oli Nelosen viime vuoden kakkonen heti Rangersin jälkeen.

Ennen ottelun alkua muistettiin hiljaisella hetkellä huhtikuun lopulla menehtynyttä pitkäaikaista seuratoimijaa Hannu Liimataista. Hannu toimi useissa tehtävissä Huiman ja Urhon jalkapallotoiminnassa yli 15 vuoden ajan. Lisäksi hän toimi myös Huiman hallituksessa, juniorijalkapallojaostossa ja Palloliiton Keski-Suomen piirin hallituksen sekä Itäisen alueen alueparlamentin jäsenenä.

Itse ottelun alkuun vieraat tulivat terävästi. Kangasniemeläiset painoivat kovaa päälle kotijoukkueen kasatessa vielä rivejään. Viiden minuutin pelin jälkeen vieraiden hyökkääjä tuli palloon yhtä aikaa kotijoukkueen maalivahdin Teemu Tervakankaan kanssa. Teemu oli hitusen tilanteessa myöhässä ja osui kädellään hyökkääjään. Pallo pilkulle ja Antti Kahilampi ampui rankkarin verkkoon ohi hyvin mukana olleen Teemu Tervakankaan.

Shokkialun jälkeen kotijoukkue sai rivinsä kasaan ja alkoi pitämään palloa. Muutamia vaaranpaikkojakin HuimaUrho onnistui luomaan. Kuparinen rikkoutui lopulta 29. minuutilla. Ville Aholan laittamaan pitkään palloon rynni voimalla Kalle Ranta-Nilkku. Peliväline lipui maalia kohti ja viimeisenä siihen kosketuksen sai vieraiden kapteeni Jarkko Junni. Maali merkattiin Kallen sijaan omaksi maaliksi.

Kotijoukkueen paine lisääntyi entisestään ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Kalle sitten painoi nimensä väkisin tilastoihin. Hienon yksilösuorituksen päätti vähintäänkin yhtä komea kuti ylänurkkaan. Vain neljä minuuttia edellisestä ja kovassa vireessä oleva Kalle iski jälleen. Ruuskan Jaakon laittama pitkä pallo tavoitti Kallen ja hieman ehkä epäonnistunutkin volleylaukaus meni roikkuna maalin perukoille. Hiukan maalin jälkeen vihellettiin puoliaika ja tauolle mentiin 3-1 kotijohdossa.

Puoliajalla oli myös taukokisa, jossa tarkoituksena heittää frisbeekiekko mahdollisimman lähelle keskipistettä rangaistusalueen rajalta. Taukokisan voittaja oli Peetu Lukkari huikealla suorituksella. Peetu kuittasi itselleen pitsalahjakortin.

Toiselle jaksolle vieraat tekivät pari vaihtoa, jonka myötä he nostivat selkeästi hyökkäystään. Paine alkoi lisääntyä kotijoukkueen puolustuksessa. Urheasti taistellut kotijoukkue joutui vielä kertaalleen kuitenkin antautumaan ottelun 79. minuutilla. Pallon verkkoon maalinedushässäkästä sai sudittua Hermanni Vehkala. Vieraat saivat tottakai uutta virtaa maalistaan. Kotijoukkueen maalilla hyvin torjunut maalivahti Teemu Tervakangas hoiti kuitenkin loput tilanteet mallikkaasti yhdessä puolustuksen kanssa. Mainittakoon vielä, että myös ensimmäisellä jaksolla Teemu torjui yhden läpiajon.

Näin HuimaUrho otti kauden toisesta ottelustaan kovan päänahan. Kärkitaistoon povattu KaPa-51 kotimatkalle 3-2 tappio niskassaan ja HuimaUrho puolestaan jatkaa puhtaalla pelillä.

Keväällä päätöksen liittyä HuimaUrhon miehistöön tehnyt Kalle Ranta-Nilkku palasi tälle kaudelle niin sanotusti juurilleen muutaman vuoden JJK-vierailun jälkeen. Vahvoja otteita illasta toiseen esittänyt Kalle luonnehti maalejaan ja paluutaan näin:

– Hyvältä tuntuu tehdä maaleja. Mun sydämeen jäi hattutemppu, vaikka sitä tilastoihin ei nyt merkittykään. Se ei mua haittaa, jos se ei Palloliitossa näy.

– Hyvältä on myös paluu tuntunut. Hienosti on jätkät ottanut mut vastaan. Hyvä meininki ollut täällä, jätkät treenaa hyvin. Kaksi voittoa kahteen ekaan matsiin, niin eihän se paljoa paremmin voi alkaa.

HuimaUrhon seuraava kotiottelu Nelosessa on heti seuraavana perjantaina 19.5. klo 19.00, ottelu pelataan joko tekonurmella tai pääkentän nurmella. Vastustajaksi silloin myös kärkikahinoihin povailtu LPK. Sitä ennen on kuitenkin vielä reservimiehistön kotiavaus Vitosessa tiistaina tekonurmella klo 19.00 Vastustajaksi saapuu FC Soho, Jyväskylästä.