Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken pääkirjasto on remontissa koko heinäkuun – ilmanvaihtoa tehostetaan

Äänekosken pääkirjasto sulkee ovensa heinäkuuksi, sillä tiloissa alkaa ilmanvaihtoremontti.

– Käytännössä kirjastoon vaihdetaan uusi ilmanvaihtokone ja ilmanvaihtokanavat nuohotaan sekä säädetään ilmamäärät. Remontin tavoitteena on tehostaa myös ilmanvaihdon energiatehokkuutta, kertoo tekninen isännöitsijä Hanna Räsälä Äänekosken kaupungilta.

Kirjaston ilmanvaihdon remontti on osa kaupungin investointiohjelmaa ja se päästään toteuttamaan tänä kesänä. Remontin kustannukset ovat noin 90 000 euroa.

Myös lehtisali ja palautusluukut suljetaan remontin ajaksi eikä lainoille tule sulun ajalle eräpäiviä. Lainoja voi palauttaa halutessaan muihin Keski-kirjastoihin.

Taajamissa Suolahden, Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastot ovat avoinna myös heinäkuussa omien kesäaukioloaikojensa mukaisesti.

– On hyvin todennäköistä, että remontti venyy elokuun puolelle, sillä tarvittaen osien saatavuudessa ja toimituksissa voi tulla viivästyksiä, Räsälä sanoo.

Pääkirjasto sulkee ovensa 4.7. Kaupunki tiedottaa heinäkuun loppupuolella mahdollisista elokuulle ajoittuvista rajoituksista pääkirjaston aukioloaikoihin ja palveluihin.